Planurile lui Basescu in politica - va candida sau nu la Primaria Capitalei? (Video)

Duminica, 07 Februarie 2016, ora 22:48
5860 citiri
Planurile lui Basescu in politica - va candida sau nu la Primaria Capitalei? (Video)
Foto: B1 TV

Presedintele Miscarii Populare (MP), Traian Basescu, a declarat ca nu a luat inca o decizie in privinta unei candidaturi la functia de primar general al Capitalei, intrucat se gandeste ca ar putea exista o contradictie cu faptul ca promoveaza MP ca pe un partid nou.

"Nu exista inca o decizie luata in acest sens. Nici a mea, nici a partidului (...) Va pot spune unde este cea mai mare retinere pe care eu o am. Discutam de crearea unui partid nou. Cu oameni mai noi, nu neaparat nascuti acum, chiar daca au unii 60 de ani, (...).

Sigur ca va participa la alegeri, dar e prima data cand e in politica, adica niste fete mai noi, chiar daca nu cu experienta zero - ca politica inseamna si experienta de viata, nu numai tinerete. Deci, in conditiile in care vorbim de un partid nou, ma intreb cat de contradictorie ar fi prezenta intr-o competitie electorala", a declarat Traian Basescu la B1 Tv, intrebat daca va candida la functia de primar general al Capitalei.

Basescu anunta candidatii MP la primariile din tara: Surpriza mare in Capitala

Presedintele MP a reamintit ca a fost edil-sef al Bucurestiului si a spus ca marea problema a Capitalei este impartirea bugetului in sapte.

"Cangrena Bucurestiului o reprezinta cele sapte bugete pe care le are Capitala, un buget al Primariei Capitalei si alte sase la sectoare. (...) Marea problema a Capitalei este o ticalosie facuta de Adrian Nastase, neintelegand ca un oras este mai important decat batalia cu mine, cand a dat o ordonanta de urgenta prin care bugetul Primariei Capitalei se disipa in sapte bugete. (...) In conditiile in care Capitala are de asigurat serviciile vitale ale Bucurestiului - incalzire, apa, transport, repararea magistralelor rutiere principale, spitalele - (...) sa muti la Sectoare 50% din bugetul Primariei Capitalei este o crima. Primarii de sector, sigur, de asta au bani de panselute", a afirmat Basescu.

Conform presedintelui MP, aceste bugete ar trebui unificate la Consiliul General al Capitalei, el a mentionat ca acesta a fost unul dintre obiectivele sale ca presedinte.

"Va pot spune ca a fost unul din obiectivele mele si cand eram presedinte si nu am reusit din cauza a doi primari de sector pe care-i avea PDL-ul, ii avea pe Negoita (Liviu Negoita - n.red.) la 3 si pe Poteras la 6. S-a opus si Emil (Boc - n.r.), a fost mai slab decat trebuia sa fie. In mod normal, bugetele de sectoare trebuie date de Consiliul General. Consiliul General spune: din atributiunile mele ca si primarie mare a Capitalei am de facut de asta, iar voi - care aveti si voi de facut parcuri de sector, parculete, aveti de ingrijit curtea scolii, aveti de facut asta - ai buget atat, votat de Consiliul General, (...) iar restul trebuie concentrat pe ce e de facut in Bucuresti", a declarat Basescu, dand ca exemplu faptul ca in Bucuresti este nevoie de zeci de pasaje subterane si parcari, investitii care necesita fonduri importante.

In Colegiul National al MP, organizat sambata, s-a decis amanarea discutiei privind candidaturile pentru sectoarele din Bucuresti si Primaria Generala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Basescu candidat primarie Bucuresti, #MP candidati Bucuresti , #presedinte Miscarea Populara
Comentarii
Poza IoandinChicago
IoandinChicago
rank 5
Acest individ trebuie sa candideze pentru un post la Jilava.
Poza schmit
schmit
rank 5
Sper sa candideze si sa NU fie ales.