Planul perfect pentru Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 03 Octombrie 2011, ora 14:26
9614 citiri
Planul perfect pentru Traian Basescu (Opinii)
Foto: realitatea.net

Exista un plan pentru supravietuirea lui Traian Basescu si dupa alegerile din 2012. El se arata tot mai clar si poate fi inteles, acum, mai usor. Se credea pana acum ca marea batalie se va duce intre PDL si USL. Intre Putere si Opozitie. Nimic mai fals. Despre confruntarea dintre democrat liberali si social liberali se poate vorbi doar la timpul trecut.

Batalia se va purta anul viitor pe un alt front. Iar acolo se vor intalni adversari ce astazi abia devin vizibili. Pentru ca lupta sa fie castigata insa, principalele armate trebuie sa fie decimate dinainte de a intra in lupta. Ori exact asta se petrece sub ochii nostri astazi.

PDL este sifonat de o guvernare ale carei rezultate (pozitive) inca se incapataneaza sa se arate, in timp ce efectele negative ale refuzului de a reforma - atat statul, cat si propriul partid - isi arata coltii la fiecare colt de strada. Nicio reforma nu si-a aratat inca roadele, iar taierile bugetare, care probabil nu vor putea fi redate integral nici in 2012, vor adanci si mai mult saracia tot mai generalizata. Pe langa esecul economic asadar inregistrat de PDL, se suprapune insuccesul partidului in lupta cu coruptia, cu birocratia, cu institutiile incremenite in timp si mai ineficiente ca niciodata, cu baroniada tot mai avansata si cu o perspectiva internationala tot mai sumbra.

Aparent, nimic nu merge in favoarea Partidului Democrat Liberal. Doar in aparenta, pentru ca in rest, toata lumea lucreaza pentru partidul care se pregateste deja sa isi prelungeasca mandatul de guvernare si dupa 2012. Marea piedica - USL se sapa singur, din interior, atunci cand nu pune umarul serios si presedintele Traian Basescu sau aparatul de propaganda oficial al Puterii. Pe langa prostiile frecvente pe care Uniunea Social Liberala le face - vezi proiectul prin care PSD vrea sa faca studenti, cu finantare de la buget, din toti "tampitii" care au picat la bacalaureat, ori orgoliile infinite ale doveditului Dan Voiculescu - liderii USL insista se ne convinga ca inca nu sunt pregatiti si nici responsabili a prelua puterea.

Mai ieri il auzeam pe Victor Ponta, acest izvor nesecat de gafe si lucruri trasnite, cum spunea ca i-ar placea si premier, dar parca si mai mult i-ar placea sa vina la guvernare ca sa poata deveni din nou procuror pentru cateva luni pan'ce va veni de hac lui Flutur. Ori, in timp ce liderii USL se pierd in razboaie minore, cu miza zero - vezi obsesia Traian Basescu - o pierdere de vreme, daca e sa fie criticat - armata maimutelor electorale se strange si colaboreaza pentru a inclina balanta decisiv la alegerile de la anul.

Daca PDL este deja compromis, singurul lucru care mai ramane de facut este sa fie compromisa si USL. Din acel moment, cand intreaga scena politica nu va fi decat o masa uniforma de politicieni corupti, iresponsabili si imaturi - "o zoaie pe geamul Romaniei" (citire de la T.Basescu) - atunci din aceasta pacla vor rasari usor, usor noile forte care vor face diferenta. Marii salvatori ai patriei, toti profetii neamului si eroii crizei morale si sociale isi vor cere dreptul si o sansa pentru a scoate tara din zoaie.

Ei sunt Gigi Becali si partidul sau pe care nimeni nu mai stie cum il cheama, Corneliu Vadim Tudor si eterna Romania Mare, Dan Diaconescu Direct si visul sau OTV-ist transformat in partid, Alba ca Zapada a lui Lazaroiu, noul partid al rromilor infiintat recent, Noua Republica cu al sau irational Manual de Lupta si, peste toate, inglobandu-le pe fiecare in parte - Miscarea Populara. Din pulberea si pilitura pe care vor reusi sa le stranga acesti salvatori ai neamului, presedintele va avea cum, cu cine si ce sa incline balanta dupa alegeri.

Nu cred ca se indoieste nimeni ca vreunul dintre profetii spiritului romanesc enumerati mai sus nu respira si nu traieste doar pentru a pune umarul alaturi de presedinte pentru a salva tara din mainile stangii comuniste. Pana si DDD OTV, care vrea sa il inchida pe Traian Basescu, cred ca dupa ce va lua voturile independent le va folosi doar pentru a-l inchide pe presedinte in siguranta la Cotroceni pana in 2014.

Un plan care poate nu are o singura mana coordonatoare, care nu are un singur papusar, dar care sigur lucreaza doar intr-un singur sens. Iar atat timp cat USL este tocata si din interior, iar Felix Voiculescu troneaza simbolic peste toate valorile uniunii, putem sa ne culcam linistiti - Traian Basescu va veghea la linistea noastra, impreuna cu Emil Boc, pana la ultima zi a celui de-al doilea sau mandat.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Gigi Becali PNG, #Dan Diaconescu OTV, #Noua Republica, #uniunea social liberala, #Corneliu Vadim Tudor PRM, #Alba ca Zapada , #presedinte