PDL il lasa singur pe Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 29 Martie 2012, ora 12:10
9670 citiri
PDL il lasa singur pe Traian Basescu (Opinii)

Primul pas spre eliberare spirituala este constientizarea mortii. Nu e suficient, dar e o conditie necesara. Pedelistii inca neaga realitatea cu o incapatanare admirabila.

Adversarii politici ar trebui sa jubileze. Cu cat isi provoaca mai multe iluzii in legatura cu viitorul, cu atat se indeparteaza mai mult de adevar si, inclusiv, de salvarea propriei vieti.

La limita extrema, exista purtatori de cuvant ai PDL care saluta plecarea lui Sorin Frunzaverde din partid, punand "tradarea" membrului fondator pe seama "traseismului" si dosarelor de coruptie care se apropie de explozie si de care incearca sa se ascunda in randul Opozitiei, de unde se va putea apara mai bine invocand persecutarea politica a "statului politienesc" de sorginte basesciana.

Toti acesti veseli ganditori apusului PDL rateaza cea mai simpla evidenta - aia de iti scoate ochii, desi tu preferi sa tipi la padurea din fata ta: daca Sorin Frunzaverde este un corupt de ce l-a mai tinut partidul in brate pana acum si, mai ales, cum ajutorul cui a ajuns el astfel?

Daca el e un traseist, un tradator si un oportunist, inseamna ca PDL ar trebui sa se desfiinteze in clipa asta, intrucat ar trebui sa renunte instant la "-L" din coada si la toti liberalii prespalati din cohorta lui Stolojan, Stoica, Flutur, Boureanu & comp.

PDL ar trebui sa dispara a doua oara, moral vorbind, intrucat a supravietuit la putere exclusiv prin sprijinul tradatorilor de cariera, a barbatilor adevarati cunoscatori intr-ale traseismului, cum sunt baietii tristului UNPR ai reevaluatului Oprea (fostul sef al mafiei lui Nastase - T. Basescu).

In conditiile astea, e o dovada de sminteala totala sa mai faci vorbire despre tradare, traseism si alte asemenea mofturi. E pur si simplu trasatura de baza a intregii clase politice romanesti - de la Traian Basescu (FSN) si Petre Roman pana la Stolojan si Mihai Razvan Ungureanu.

De altfel, reactia lui Emil Boc de dupa anuntul lui Sorin Frunzaverde tradeaza perfect disperarea care sugruma partidul de sus pana la ultimul lipitor de afise sau postac din Modrogan. Latul se strange in jurul bolovanilor ramasi in partid, pe care apa inca nu i-a luat, si determina iesiri tot mai isterice.

Daca Emil Boc isi impana discursul de infierare a lui Frunzaverde cu elemente nationaliste si de extrema dreapta - "tradatorul" care a abandonat "crezurile" si care nu "isi vinde sufletul" - presedintele PDL a scapat si cateva erori de substanta.

In primul rand, insasi iesirea publica, vehementa atacului - regretam numirea lui Frunzaverde in functia de prim-vicepresedinte al partidului - durata si exclusivitatea acordata subiectului fugii lui Sorin Frunzaverde de pe corabia ciuruita.

E usor de recunoscut - Sorin Frunzaverde nu are nicio calitate care l-ar recomanda a fi o marfa buna pentru Opozitie, insa destabilizarea pe care a provocat-o in PDL e aproape "salutara" pentru un partid care devenise in ultimii ani o anexa prezidentiala si o masina tampa de executat voturi, legi, comenzi si oameni.

Drumul pe care se pravaleste Partidul Democrat Liberal e fara intoarcere, la capatul lui fiind doar neantul scindarii sau pulverizarii totale dupa ratarea Parlamentului. Daca pedelistii nu constientizeaza repede ca problema lor e una de supravietuire si nu de castigare a alegerilor, au toate sansele ca PP-DDD Exclusiv sa-i vaneze cu poporul dupa alegeri, haituindu-i prin piata publica si pana in Kenya si Congo.

Acesta e si cosmarul lui Traian Basescu. Oricat de asigurat ar fi impotriva suspendarii si demiterii, el stie prea bine ca pierderea puterii total poate conduce la caderea totala, indiferent de masurile de siguranta luate in vremuri insorite. Traian Basescu incepe sa aiba palpitatii si pentru ca "proiectul MRU" inca nu s-a concretizat, e haotic, e imposibil de prognozat cristalizarea lui si, in lipsa PDL-ului, nu face nici doi bani.

Doar ruperea PDL in bucati, sfaramarea lui sub pretextul reformarii si purificarii totale, si alipirea uneia dintre aschii sub conducerea vizionara a "independentului" si "tehnocratului" M.R. Ungureanu, alaturi de vreo alta Miscare Populara sau Romanie veche, ar mai putea incuraja, doar teoretic, sperantele unui presedinte tot mai singur.

Vom afla cu siguranta ce solutie disperata va urma la prima iesire a lui Traian Basescu pentru stigmatizarea lui Frunzaverde.

Din punctul asta, se poate spune la fel de bine si ca presedinele a abandonat PDL. Stiind ca e o carte moarta, pregateste viitoarea cacealma electorala. Una in care MRU ar trebui sa fie cartea cea mai mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#demisie Sorin Frunzaverde PDL, #Emil Boc tradare Frunzaverde, #Basescu abandonat PDL , #PDL