PDL cere respectarea deciziei CCR cu privire la organizarea referendumului

Marti, 10 Iulie 2012, ora 22:12
2123 citiri
PDL cere respectarea deciziei CCR cu privire la organizarea referendumului
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda cere USL sa respecte decizia Curtii Constitutionale referitoare la organizarea referendumului si sa nu arunce tara in anarhie. Teodor Baconschi se arata insa sceptic, spunand ca oamenii USL sunt "paraleli cu statul de drept".

"Decizia CCR referitoare la conditiile in care e validat referendumul (participare de 50%+1 din votantii de pe liste) trebuie pusa in aplicare fara intarziere. Invocarea unei ordonante de urgenta cu acelasi continut care ar anula decizia CCR este in acest moment o sursa de anarhie. Guvernul trebuie sa redevina un actor care genereaza protectie legala si previzibilitate, nu haos politic si incertitudine juridica", precizeaza Cristian Preda intr-un comunicat remis Ziare.com.

Mai mult, europarlamentarul PDL atrage inca o data atentia asupra faptului ca ordonanta de guvern ce reglementeaza referendumul a fost emisa dupa declansarea procedurii de suspendare a lui Traian Basescu, mai exact "intre momentul citirii acuzarii la adresa presedintelui si votul din Parlament prin care presedintele a fost suspendat".

Reglementarile internationale adoptate de Comisia de la Venetia prevad ca legislatia electorala nu trebuie schimbata cu mai putin de un an de la data alegerilor, prevederile fiind valabile inclusiv pentru referendum.

Pe de alta parte, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi este convins ca "USL va respinge cu siguranta hotararea CCR, impunand organizarea referendumului in conformitate cu faimoasa OUG data la ceas de seara".

"Oamenii acestia, paraleli cu statul de drept, isi schimba declaratiile politice despre CCR de circa 4-5 ori pe zi. Noroc cu doamna Angela Merkel, care a obtinut, aseara, o mostra greu de uitat din arsenalul politico-diplomatic al domnului Ponta", a declarat marti, Teodor Baconschi, referindu-se la replicile dure adresate de premierul roman cancelarului german.

Ponta o acuza pe Merkel: Poporul roman decide! Si inainte de '89 ziceau ca n-avem voie... (Video)

Marga: Nu era declaratia doamnei Merkel, ci a unui purtator de cuvant

"Cat despre domnul Marga, degeaba se dadea filogerman si chiar fan al papei Ratzinger: jurnalisti de prestigiu de pe Rhin s-au prins ca nu face diferenta intre partid si stat, exact ca pe vremea comunismului. Ce ti-e si cu 'agenturili' astea. Nu au reusit tovarasii sa le starpeasca nici dupa 22 de ani !", a mai comentat ironic fostul ministru de Externe prestatia actualului sef al diplomatiei romane.

C.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cristian Preda referendum suspendare, #Teodor Baconschi Marga Merkel , #suspendare Basescu