Parlamentul acuza Guvernul, Basescu acuza Parlamentul: Cine e vinovat de abuz in cazul codurilor penale

Duminica, 22 Mai 2016, ora 21:32 3439 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu nu crede ca Guvernul a facut un abuz prin Ordonanta de Urgenta care aduce modificari importante Codului de Procedura Penala si Codului Penal, ci parlamentarii au comis abuzul, pentru ca nu au operat la timp modificarile legislative respective.

In aceste condiitii, parlamentarii nu si-au indeplinit astfel atributiile constitutionale, a scris Basescu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, intitulata "Nesimtirea de a tipa degeaba".

"Guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta facand modificari importante in Codul de Procedura Penala si in Codul Penal. Imediat, Victor Viorel Ponta, Calin Popescu Tariceanu si alti parlamentari au sarit ca arsi acuzand Guvernul de abuz. Nu cred ca este asa", a notat liderul Miscarii Populare.

Ponta acuza Guvernul Ciolos: "Secta Macovei" gandeste ca Statul Islamic

Tariceanu e de acord cu Ponta: OUG privind Codul Penal trebuie trantita in Parlament in mod demonstrativ

CCR a respins 43 de prevederi din noile Coduri penale: Parlamentul nu a revizuit niciuna

Fostul presedinte al tarii aminteste ca de mai bine de doi ani trebuie modificate peste 40 de articole din cele doua coduri, urmare a deciziilor Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).

"In tot acest timp, Parlamentul nu si-a gasit timp sa-si indeplineasca atributiile constitutionale de a pune legile in acord cu deciziile CCR, mai ales ca trebuia respectat si termenul legal ca modificarile sa se faca in 45 zile de la publicarea deciziei CCR in Monitorul Oficial.

Si atunci cum puteti spune ca a facut Guvernul un abuz, cand, de fapt, voi, parlamentarii, ati facut un abuz, nefacand la timp modificarile legislative si astfel nerespectand legea? Tot aici intra fara drept de apel si Nepotul lui Mihai Viteazul, zis si Zorro", mai spune Traian Basescu in comentariul postat pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News