Paleologu: Suspendarea lui Basescu ar fi un autogol pentru USL

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 15:25
1840 citiri
Paleologu: Suspendarea lui Basescu ar fi un autogol pentru USL
Foto: Arhiva

O suspendare a presedintelui Traian Basescu ar fi "un autogol" al USL, a declarat, vineri, vicepresedintele demisionar al PDL, Theodor Paleologu.

Theodor Paleologu a precizat, la RFI Romania, ca "solicitarea unei declaratii de integritate academica din partea unui ministru desemnat nu e lucru obisnuit, e intr-adevar ceva care forteaza nota.

Pe de alta parte, subiectul este foarte fierbinte in ultima vreme. Au fost multe acuzatii de plagiat, multe probleme de acest gen, asa ca solicitarea presedintelui are fara indoiala asentimentul multor oameni in societatea romaneasca.

Asa ca eu tare ma tem ca presedintele PNL a cazut intr-o cursa, pentru ca nu poti pe o asemenea tema sa declansezi o procedura de suspendare a presedintelui, nu este o tema populara, in opinia publica. Refuzul unei declaratii de integritate academica nu poate fi punctul de plecare al unei suspendari a sefului statului".

Antonescu: Basescu ii va semna investirea lui Hasotti ca notarul, altfel il suspendam

In opinia lui Theodor Paleologu, "sa declansezi o procedura de suspendare a presedintelui de la o chestiune care tine de o exigenta in privinta integritatii academice este foarte riscant!".

Vicepresedintele demisionar al PDL crede ca "o declansare a suspendarii presedintelui intr-un asemenea context de condamnare a unui fost prim-ministru, de acuze de plagiat, de incompatibilitati constatate este foarte riscanta. Dar sigur, in politica romaneasca se castiga in general pe autogolurile adversarului.

Dupa parerea mea, suspendarea presedintelui ar fi un autogol din partea USL-ului, indiferent de rezultatul la referendum, pentru ca nu poti suspenda presedintele pe asemenea motive, ca a solicitat ceva ce intr-adevar, e neobisnuit, dar e neobisnuit pentru ca nici nu este foarte obisnuit ca ministrul Educatiei sa fie plagiator".

Citeste mai multe despre Paleologu: Suspendarea lui Traian Basescu ar fi un autogol al USL. Uniunea a cazut intr-o cursa pe RFI Romania.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#Paleologu suspendare Basescu, #Paleologu procedura suspendare Basescu , #suspendare Basescu