Paleologu: Sper ca Traian Basescu va candida din nou

Joi, 30 Iulie 2009, ora 21:20
2144 citiri
Paleologu: Sper ca Traian Basescu va candida din nou
Foto: www.1235.ro

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat joi ca spera ca Traian Basescu va candida din nou la alegerile prezidentiale din toamna, desi presedintele anunta ca se gandeste serios sa nu intre in cursa pentru un nou mandat.

"Sper ca Traian Basescu va candida din nou pentru ca PD-L are nevoie de asta", a declarat Paleologu joi la Antena 3.

Traian Basescu a declarat joi ca nu stie daca va mai candida. Si in urma cu doua luni lansa aceeasi ipoteza.

"Am in analiza in mod deosebit varianta de a nu candida (la alegerile prezidentiale, n.red.). Nu am luat o decizie, cand o voi lua o sa o anunt intr-un cadru corespunzator momentului. Deocamdata, prioritatea mea este diminuarea efectelor crizei. Sper ca parteneriatul pe care il am cu Guvernul sa ma poata duce la realizarea acestui obiectiv", a declarat joi Basescu la postul public de radio.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care seful statului s-a "plans" ca lumea politica din Romania este polarizata in doua tabere, cei multi care nu-l sustin si cei extrem de putini care mai sunt alaturi de el.

"Lumea politica este impartita in doua: pro si contra Basescu. Contra lui Basescu sunt 95%, pro au mai ramas doar 5%", a precizat acesta.

Este important sa razi cand lucrurile merg prost

Paleologu a mai declarat joi seara, referindu-se la clipurile realizate de ministerul Turismului, pentru promovare, ca nu toti strainii asociaza Romania cu Nadia Comaneci sau Ilie Nastase.

"Eram in anii '90, dupa ce fusesem numit ambasador si ma plimbam pe strada in Paris. M-am intalnit cu o doamna si i-am spus ca sunt roman, iar ea mi-a spus: A da?! Ce premier frumos aveti! Era vorba de Petre Roman", a mai spus ministrul Culturii.

Theodor Paleologu a mai spus ca declaratiile pe care le face sunt uneori si glume pentru ca tatal sau i-a spus ca in vremuri grele trebuie sa razi.

"Ma bucur ca v-am facut sa radeti pentru ca asta era si scopul. Eu nu ma cenzurez pentru ca nu imi place sa ma cenzurez. Tatal meu mi-a spus ca este foarte important sa razi cand lucrurile merg prost", a mai declarat Paleologu.

Ministrul Culturii a explicat si de ce a spus ca este un soricel, precizand ca era vorba de un soricel de biblioteca.

"In politica exista doua categorii: politicienii vulpi si politicienii lei. Eu nu sunt nici vulpe si nici leu nu indraznesc sa spun ca sunt. Asa ca mai degraba sunt un soricel, ca tot sunt un om de biblioteca", a mai declarat Theodor Paleologu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Paleologu candidatura Basescu, #Paleologu soricel biblioteca , #presedinte