OTV-izarea Presedintiei

Joi, 31 Decembrie 2009, ora 12:50
11244 citiri
OTV-izarea Presedintiei

Dan Diaconescu si-a vazut visul cu ochii: OTV a intrat in randul televiziunilor serioase, generatoare de stiri serioase, dincolo de paruieli si aterizari prin tomberoane.

Traian Basescu insusi a luat OTV-ul cu tot ce include aceast brand, de la Elodia la Oana Zavoranu, de la sanctiunile CNA la tonele de laturi care s-au scurs din studiourile acestui post in capul persoanelor publice onorabile ale acestei tari, si a onorabilizat-o ca pe tarfa facuta nevasta.

Atat doar ca asa cum tarfa ramane tot tarfa pana moare, nici OTV nu poate fi altceva decat manifestarea grotescului in toate formele sale. Iar "sotul" preia, constient sau nu, o parte din cartea de vizita a noii "sotii".

Cum de a devenit OTV-ul din tomberon al presei romanesti, televiziunea de unde presedintele a decis sa-si trimita, lunar intelegem, mesajele catre tara? As zice ca avem de-a face cu o culpa comuna, a presei si a lui Traian Basescu.

Discreditarea presei romanesti

Presa romaneasca, in special televiziunile, a coborat la cel mai scazut nivel moral si profesional de dupa 1989, prabusire care le-a adus din multe puncte de vedere la nivelul, daca nu chiar sub nivelul, imund al OTV.

Realitatea TV si Antena 3 sunt complet discreditate dupa o campanie electorala in care au calcat in picioare orice norma deontologica si profesionala imaginata vreodata. Este de inteles decizia presedintelui de a nu calca prea curand in studiorile unde a fost balacarit non stop si unde a fost atas in capcane de proportii.

Cu TVR situatia este chiar mai grava, pentru ca vorbim despre un serviciu public platit din bani publici care, in campania electorala cel putin, si-a ignorat total misiunea publica si obligatiile fata de cei care platesc pentru existenta ei.

In mod normal de la TVR ar trebui presedintele sa-si comunice mesajele catre tara, televiziunea publica este lipsita de credibilitate si nefrecventabila.

Multi ar putea spune: in aceste conditii ce-i ramane lui Traian Basescu? Daca se duce la B1 e acuzat ca e ca acasa, asa ca OTV ii ofera o varianta de mare audienta si, in felul ei, onesta. Pana la urma, lui Dan Diaconescu trebuie sa-i recunoastem un merit: niciodata nu a incercat sa para altceva decat este, spre deosebire de imensa majoritate de confratilor de la televizunile asa-zis onorabile.

Asadar, pana la un punct, prezenta presedintelui la OTV nu a fost chiar un capat de tara. N-a fost in campanie, n-ar fi fost in cazuri exceptionale. Dar presedintele devene un obisuit al OTV-ului, acceptand o un format de emisiune absolut inacceptabil pentru un presedinte de tara. Si aici ajungem la cealalta parte a culpei.

Standardele foarte scazute ale lui Traian Basescu

Una dintre marile probleme ale lui Traian Basescu este ca nu pare a fi inteles nici pana astazi ca in orice iesire publica a domniei sale, fie ca este pe strada, in magazin, la restaurant sau intr-un studio de televiziune, nu se reprezinta doar pe sine. Oriunde se afla Traian Basescu se afla institutia prezidentiala, cea mai inalta a acestei tari.

Iar daca pe Traian Basescu personal nu-l deranjeaza nici trecutul OTV, nici stilul lui Dan Diaconescu, nici renumele acestuia, nici decorul, nici figuratia din platou si nici scenariul emsiunii, in schimb institutia prezidentiala este absolut incompatibila cu multe dintre cele petrecute marti seara sub ochii a sute de mii de romani.

Nu cred ca este admisibil ca presedintele Romaniei sa imparta vreme de doua ore platoul de filmare cu trei gratii mai mult dezbracate decat imbracate si sa ofere, precum o vedetuta in voga, premii pentru telespectatori sponsorizate de o firma de bauturi alcoolice.

Nu cred ca e admisibila caderea in derizoriu a institutiei prezidentiale prin asocieri grotesti de tipul celor cel care le-am vazut pe ecran marti seara cand vocea presedintelui, care explica disponibilizarile din Educatiei, era ilustrata cu sanii fetelor din studio prezentati in toate cadrele posibile, de la panoramare, la focalizare.

Nu cred ca presedintele Romaniei are dreptul sa se complaca in dialoguri picante, pline de subintelesuri "baietesti", referitoare la viata sa sexuala si la fidelitatea fata de propria sotie.

Daca omului Traian Basescu astfel de aluzii si glumite de calitate cel putin indoielnica ii plac, si parea ca ii plac la nebunie, nu are decat sa le practice ori de cate ori are ocazia in compania apropiatilor. Atunci cand pe ecran apare presedintele Romanei asa ceva este pur si simplu inacceptabil.

Si, ma intreb, printre aluzii deocheate, cu ochii in decolteurile generoase ale doamnelor si in asteptarea emotionata a premiilor, cati dintre telespectatori au mai avut atentia necesara pentru afirmatiile cat se poate de serioase ale presedintelui referitoare la educatie sau motivele revocarii lui Dan Nica din functia de ministru de Interne.

Daca Traian Basescu pretinde respect pentru institutia prezidentiala, este primul care trebuie sa o respecte, iar daca televiziunile se crispeaza cand trebuie sa citeze OTV, ar face bine sa se intrebe mai intai daca nu au ajuns cumva mai jos decat postul lui Dan Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu OTV, #emisiune OTV Traian Basescu, #OTV izare Presedintie Traian Basescu , #presedinte
Comentarii
Poza UN_TARANIST
UN_TARANIST
rank 5
Presedintele unui stat e exponentul natiunii! Aparitia pe o televiziune cu nume predestinat, e in simbioza perfecta! As putea zice ca pe Basescu acest post il prinde, e in armonie cu decorul!