Opinii: Nevoia de Traian Basescu

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 17:52
2667 citiri
Opinii: Nevoia de Traian Basescu
Foto: Ziare.com

Nu, obsesia antiBasescu nu si-a epuizat inca utilitatea politica. De la Crin Antonescu si Victor Ponta la Gadea si gasca lui, atacul la Basescu este inca cea mai la indemana forma de opozitie oarba la actuala putere.

E irelevant faptul ca nu mai are dreptul sa candideze pentru un al doilea mandat, la fel cum e si faptul ca seful statului pare sa fi intrat deocamdata intr-o perioada de liniste. Pentru ca, orice ar pretinde acum Basescu, tot cu el se vor lupta pana cand

Regimul Basescu, nu regimul Boc

Se stie, atunci cand ataci un regim, trebuie sa il personifici. Electoratului ii e usor sa inteleaga ca lupti contra "regimului lui Basescu", la fel cum i-ar fi greu sa inteleaga ca lupti contra lui Boc, Udrea sau Videanu sau a unui sistem "portocaliu".

Si ce persoana mai potrivita pentru rolul de tinta in afara lui Basescu? Putem vorbi despre regimul Boc? Nici gand. Premierul e, pentru oricine are cea mai mica idee despre politica, doar loctiitorul lui Basescu in fruntea Guvernului si executantul sau fidel.

O opozitie la Emil Boc si atacuri sustinute la adresa acestuia au intr-adevar logica, dar prea putina eficienta. Se stie ca PD-L-ul este, pentru cei mai multi dintre votanti, insusi Traian Basescu si nimic altceva.

De fapt, inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, coalitia antiBasescu nu a gresit pentru ca l-a atacat pe Basescu, ci a gresit fiindca numai si numai asta a facut, obsesiv si iritant.

Sa renunte la criticile antiBasescu dupa ce l-au tocat ani de zile ar insemna nu numai renuntarea la ura pe care au cladit-o in acest timp, ci si renuntarea la cel mai la indemana instrument pe care il au. E usor sa faci opozitie la Basescu, greu sa propui idei bune de reformare a statului. Asta daca nu cumva cei din tabara antiBasescu vor invata ca nu e chiar imposibil sa fii cu un pas in fata marinarului, in loc sa fii doar cel care reactioneaza la propunerile lui.

Basescu va fi jucator din nou

Ceea ce toate partidele, televiziunile si ziarele de opozitie feroce inteleg e si ca Basescu va redeveni, asa cum anticipam, jucatorul cel mai activ din politica romaneasca.

Si va face asta, asa cum era logic si cum a lasat marti sa se inteleaga, folosindu-se de implementarea rezultatelor referendumului pentru transformarea Parlamentului. Iar adversarii lui stiu de pe acum ca Basescu va iesi din nou la atac. Nu Boc, nu Videanu, nu Elena Udrea si nici intelectualii gen Sever Voinescu sau Cristian Preda.

Ei vor fi doar purtatori de sabie atunci cand Basescu va incepe "marea batalie", opozitia la el va fi singura care va avea sens. Va spune ca va apara "vointa poporului". Care sa ne amintim, nu e "consultativa".

Si atunci, obsesia antiBasescu va renaste. Va fi din nou nevoie de ea. Evident, opozitia va gresi si atunci, dat fiind ca subiectul ii e defavorabil si ca romanii deja s-au pronuntat. Dar ce mai conteaza? Oricum Ponta si Crin n-o pot face altfel. Nici mogulii ca Dan Voiculescu. Ei au nevoie de Traian Basescu drept adversar. E omul pe care toata lumea uraste sa-l iubeasca.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Basescu Ponta Antonescu, #Basescu obsesie , #Crin Antonescu