Omul nou de la PD-L (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 14 Februarie 2011, ora 18:28
3636 citiri
Omul nou de la PD-L (Opinii)
Foto: realitatea.net

Cu sau fara Vasile Blaga in frunte, PD-L are anii numarati, ca sa nu spunem zilele. Cand Traian Basescu vorbea despre persoana care ar putea schimba destinul Partidului Democrat Liberal numindu-l "omul nou", care sa nu aiba de-a face cu "sistemul" corupt si compromis si care sa poata aduce "schimbarea la fata" a partidului, cred ca nici macar domnia sa nu avea pe cineva in cap in acel moment.

Altfel, cum ar putea o persoana cu destula experienta intr-ale politicii sa isi imagineze ca oricare dintre fetele noi ale PD-L - de la Teodor Baconschi, trecand prin Cristi Preda si Sever Voinescu, pana la Elena Udrea - ar putea fi capabila nu sa reformeze partidul si sa il repuna cat de cat pe drumul cel bun, dar sa reuseasca cel putin sa se impuna in fata "greilor" - BVB? Categoric, nicio fata noua nu va reusi, oricat sprijin va primi din partea presedintelui si in ciuda oricaror influente politice sau financiare.

Desi faptul ca Traian Basescu isi permite in calitate de presedinte sa interfereze grosolan in viata interna a unui partid, sa dea lectii, sfaturi de viitor, sa se amestece mai mult decat direct in viata si in maruntaiele sale, aceasta incalcare flagranta a Constitutiei nu deranjeaza pe nimeni.

Chiar de-ar fi sa anunte Omul Nou care va salva Romania si care va schcimba nu doar fata PD-L ci si a tarii, presedintelui ar trebui sa-i fie sanctionata cat mai dur si drastic neputinta de a se abtine a se mai amesteca in bucataria si deciziile unui partid politic, oricare ar fi acela.

Ca PD-L este mancat de coruptie si interese nelegitime, ca a ajuns exact ca un PSD din epoca baronilor lui Nastase doar ca mult mai periculos si fara scrupule, ca mafia care a inflorit in jurul sau este un fenomen nou in Romania, mult mai periculos si mai daunator - aici cazurile Pasat, Ridzi, Anastase sau exoticul Don Costel ilustreaza pana unde a ajuns boala partidului - nici nu mai conteaza atat timp cat grija principala a celor mai importanti lideri a fost pana acum doar cum sa isi intareasca si sa isi consolideze puterea in stat.

Fragila majoritate obtinuta cu ajutorul UDMR si a tradatorilor "independenti" a trebuit sa fie consolidata, iar in schimbul serviciilor de sustinere PD-L a platit atat cat au cerut toti cei care inca il mai tin in viata. Cand un partid a ajuns la un astfel de nivel al putreziciunii, cine ar mai putea sa il salveze si sa il spele de pacate?

Tripleta BVB cu Blaga in frunte? Ei au fost girantii unei astfel de politici ani si ani de zile. Baconschi, Boc si Udrea? Ei inca sunt exponentii unui partid care guverneaza cu un singur scop - prelungirea puterii, sustinerea lui Traian Basescu in tot ce isi propune acesta si asigurarea castigarii alegerilor viitoare, prin masuri si impartirea fondurilor cu grija inca de pe acum inspre locurile de unde vor fi asteptate voturile salvatoare.

Iar cine si-ar putea imagina ca un Baconschi, care in treacat fie spus probabil ca inca nu cunoaste toate intrarile si iesirile din sediul din Modrogan, ar putea sa reformeze un partid mamut cum a devenit in prezent PD-L pur si simplu se imbata cu apa rece. PD-L nu are nevoie UN om nou, ci de foarte, foarte multi OAMENI noi. Doar astfel mai poate spera sa redevina un partid al unor idealuri si nu al mafiei organizate pana in Parlament si-n Guvern.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Basescu reforma coruptie PDL, #Basescu presedinte PDL , #PDL