Norica Nicolai: Basescu vrea sa ascunda pensiile de la serviciile secrete

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 17:50
2146 citiri
Norica Nicolai: Basescu vrea sa ascunda pensiile de la serviciile secrete

Asumarea raspunderii pentru legea unica a pensiilor este o noua strategie de abatare a atentiei publice pusa la cale de Traian Basescu, care vrea sa ascunda date legate de pensiile privilegiate ale angajatilor din serviciile speciale, sustine vicepresedintele PNL, Norica Nicolai.

"In mod paradoxal, desi actuala guvernare a avut aproape un an de zile o majoritate zdrobitoare in Parlament, nu a reusit - sau nu a vrut - sa modifice legea pensiilor.

O posibila explicatie, mai putin luata in calcul pana acum, este aceea ca, la dezbaterea in plen a legii, ar fi existat in mod cert solicitari, cel putin din partea PNL, de a ni se pune la dispozitie date exacte despre toate categoriile care intra sub palaria pensiilor speciale, cu precadere din randul serviciilor secrete, care asigura "grosul" acestui sistem paralel.

Cand spun date exacte, ma refer la numarul acestor pensionari, suma medie alocata anual de la buget pentru pensiile respective si cuantumul mediu al pensiilor in cauza", a declarat vicepresedintele PNL pentru Inpolitics.

Norica Nicolai sustine ca in categoria pensiilor speciale intra magistrati, diplomati, aviatori, cateva sute de parlamentari, dar, mai ales, sute de mii de fosti angajati ai serviciilor secrete.

"Dupa cum se stie, informatiile privind pensiile din serviciile secrete sunt tinute "la sertar" si nu apar niciodata in statisticile oficiale. Imi amintesc ca, acum vreo doi ani, nici macar fostul presedinte al Casei Nationale de Pensii, Mihai Seitan, nu era in masura sa spuna, public, care e numarul exact de pensionari ai SRI ori SIE, ci se rezuma la o estimare, de peste 200.000 de persoane, la nivelul tuturor serviciilor", a mai declarat fostul senator PNL.

Norica Nicolai reaminteste ca acesti pensionari privilegiati nu platesc contributii pentru pensie in timpul vietii si se pensioneaza mai devreme decat restul salariatilor.

"Daca numarul exact al acestor pensionari din servicii ar fi aflat, s-ar repune, automat, pe tapet spinoasa problema a numarului exagerat de mare de angajati din serviciile secrete, capitol unde Romania e lider mondial.

Pentru ca Traian Basescu este presat de organismele internationale, cu FMI in frunte, sa modifice aceasta lege, dar nici nu vrea sa riste sa isi puna serviciile in cap, s-a optat pentru aceasta varianta a asumarii raspunderii, care face imposibila dezbaterea, fireasca, in Parlament si mentine secrete datele legate de pensiile agentilor din servicii", a mai declarat Norica Nicolai.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Norica Nicolai acuza Basescu, #ascunde pensii servicii secrete, #asumare legea pensiilor , #stiri Traian Basescu