Noi stenograme in scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondialu. Ce spune presedintele

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 08:06
16280 citiri
Noi stenograme in scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondialu. Ce spune presedintele

Presedintele Traian Basescu a reactionat imediat dupa aparitia unor noi stenograme in cazul Bercea Mondialu-Mircea Basescu.

Seful statului a transmis, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu a discutat niciodata cu fratele sau despre dosarul lui Bercea si nu a primit niciun ban sau niciun bun de la sau in numele acestuia.

Noi stenograme in cazul Bercea Mondialu - Mircea Basescu: "Cum sa ma imprumut la frate-miu, crezi ca ala are bani?"

"Nu am discutat niciodata cu fratele meu, Mircea Basescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, si nu am primit niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo interventie de reducere a pedepsei in instanta si nici pentru vreo gratiere.

Ar trebui sa demisioneze Traian Basescu? Dezbatere Ziare.com

Intocmai cum nu am primit niciodata niciun ban si niciun bun de la nimeni pentru a interveni in vreun fel in dosare sau pentru vreo gratiere. De altfel, pedepsele aplicate de instantele de judecata lui Sandu Anghel si altor membri ai familiei lui dovedesc ca justitia a functionat doar sub imperativul legii", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Noi stenograme din dosarul in care e implicat fratele presedintelui, Mircea Basescu, si care ar surprinde momentul in care s-ar fi incercat flagrantul santajului reclamat de acesta au fost prezentate, marti, de Antena 3. Postul de televiziune a identificat ca sursa a documentelor DNA.

La discutia prezentata de acest post de televiziune iau parte Mircea Basescu, Izaura Anghel, fiica lui Bercea, Constantin Marius, concubinul acesteia, si Anghel Grinica Ion, 17 ani, fiul Izaurei.

PNL s-a razgandit: Nu mai cere capul lui Ponta. Cum ramane cu demisia in cazul lui Basescu

Potrivit stenogramelor, la un moment dat, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, ii spune lui Mircea Basescu sa ceara bani de la fratele sau, Traian, dar acesta afirma ca nici presedintele nu are bani.

In urma cu doar cateva zile, tot Antena 3 a difuzat imaginile care il incriminau pe fratele presedintelui, imagini puse la dispozitie de avocatul familiei Bercea, Pavel Abraham, care are acces la dosarele care il vizeaza pe clientul sau.

Directorul SRI dezvaluie ce informatii i-a dat lui Traian Basescu despre cazul Bercea Mondialu

Fratele sefului statului, Mircea Basescu, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influenta, iar in inregistrarile depuse de denuntatori la dosar apare de mai multe ori si numele de Traian.

Procurorii il acuza pe fratele presedintelui ca ar fi luat de la Bercea Mondialu suma de 250.000 de euro, printr-un intermediar, cu promisiunea ca va interveni pe langa Traian Basescu, pentru eliberarea lui Bercea din inchisoare.

In replica, presedintele a sustinut ca nu a vorbit niciodata cu fratele sau despre Bercea Mondialu si ca a aflat din presa de relatia dintre cei doi.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Basescu stenograme reactie, #Basescu stenograme noi raspuns, #Basescu stenograme Mircea Bercea , #presedinte