Nepotul lui Traian Basescu, trimis in judecata de DNA

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 15:343358 citiri
Nepotul lui Traian Basescu, trimis in judecata de DNA
Foto: Ziare.com

Fiul lui Mircea Basescu si nepot al lui Traian Basescu, Dragos Basescu, a fost trimis in judecata, luni, pentru trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata si pe Ciprian Nistor, in acelasi dosar, care se afla in inchisoare in alta cauza, pentru complicitate la trafic de influenta.

In ce il priveste pe Dragos Basescu, acesta se afla sub control judiciar sub cautiune.

Nepotul lui Traian Basescu, sub control judiciar: Plateste cautiune de 10.000 de lei (Video)

Fiul lui Mircea Basescu este acuzat ca, pe 13 martie 2014, a cerut unui om de afaceri, denuntator in aceasta cauza, un milion de euro pentru a-i rezolva problemele judiciare intr-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj, de la DIICOT.

Suma de bani a fost ceruta cu ajutorul complicelui Ciprian Nistor.

Nepotul lui Traian Basescu, adus cu mandat la DNA: Ar fi pretins un milion de euro (Video)

Omul de afaceri le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, asa incat Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma ceruta, esalonat, pe o perioada de pana la 2 ani, in functie de evolutia dosarului, transmite DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva a controlului judiciar.

Fiul lui Mircea Basescu a fost pus sub control judiciar pe 17 iunie, platind o cautiune de 10.000 de lei.

F.N.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News