Mungiu-Pippidi: Basescu m-a atacat nebarbateste

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 15:34
3725 citiri
Mungiu-Pippidi: Basescu m-a atacat nebarbateste
Foto: Octav Pelin

Presedintele Societatii Academice din Romania (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, afirma ca presedintele Traian Basescu, prin declaratiile la adresa sa, a "atacat-o nebarbateste", punctand ca la alegerile europarlamentare din 2009 nu s-a autopropus sa candideze pe lista PDL, ci ca mai multi democrat-liberali i-au facut aceasta propunere.

"Mi se aduce la cunostinta ca presedintele Traian Basescu iarasi a profitat de absenta mea pentru a ma ataca, nebarbateste, intr-o emisiune de prime time unde era unicul invitat si nu avea cine sa il contrazica, folosind din greu limbajul pe care il reproseaza adversarilor lui de la Antena 3 ('deontologi'), cu un plus de diversiune caracteristica lui.

Astfel, a mentionat episodul precedentelor alegeri europarlamentare uitand sa spuna ca eu nu m-am autopropus, ci mai multi membri din partidul domniei sale mi-au facut o propunere, ca nu am acceptat niciodata acea propunere de la nici o filiala sau centru, punand niste conditii preliminare in care figura si eliminarea nepotismului si ca am refuzat net cand a devenit clar ca va candida EBA", sustine Alina Mungiu-Pippidi intr-un punct de vedere remis, marti, cu privire la declaratiile sefului statului la adresa sa.

Ea aduce drept argument mai multe articole din presa vremii.

Alina Mungiu Pippidi: Il invit pe Basescu la un dialog deschis. Ce a raspuns presedintele

Presedintele SAR mai afirma ca presedintele Basescu a adus in discutie fara nicio legatura "dosarul" sotului sau.

"Eu, fiind la Berlin si nu aici, toata istoria e documentata prin cateva ravase email pe care le am, asa cum si STS-ul are toate convorbirile noastre telefonice si nu e de fapt asa greu de stabilit daca eu l-am sunat pe Traian Basescu sau i-am facut vreodata cea mai mica solicitare in interes personal (l-am rugat odata sa nu ajungem ultimii care nu recunosc Kosovo, asta e adevarat).

Poate le citim integral dupa decembrie, sau poate, ca si la dosare, doar partea care ne convine si aici nu e el omul potrivit sa se refere la dosare, caci daca ar fi persistat vreo ambiguitate cu privire la dosarul sotului meu, alt subiect adus in discutia de duminica seara fara nici o legatura, nu l-ar fi decorat ulterior cu Steaua Romaniei, fiindca presupun ca serviciile de la Cotroceni controleaza cui i se dau aceste onoruri", a precizat Alina Mungiu-Pippidi.

Ea arata ca la precedenta "iesire agresiva" la un post de televiziune a sefului statului l-a invitat pe acesta sa discute fata in fata, sustinand ca presedintele Basescu a contramandat discutia cu o zi inainte de aceasta intalnire.

Basescu: Mungiu il perie pe Victor Ponta

Presedintele Traian Basescu a afirmat duminica la Realitatea Tv ca Alina Mungiu-Pippidi "l-a periat si-l perie si acum pe Victor Ponta", sustinand ca aceasta face parte din "specia asa-zisilor deontologi".

"Dar eu mi-o aduc aminte pe aceasta doamna Mungiu-Pippidi, cand s-au predat dosarele turnatorilor la CNSAS umbla dupa mine 'vai, dar sotul meu, stiti, ca n-a fost turnator'. Habar nu aveam daca a fost sau nu a fost! Tot aceasta doamna Mungiu-Pippidi, cand s-a suparat pe viata? In trecutele alegeri europarlamentare, cand inca aveam o influenta foarte mare asupra PDL, am cerut sa puna oameni din societatea civila pe primele locuri pe lista - pe Monica Macovei, pe Cristian Preda, pe Traian Ungureanu. Nu stiu cine a mai fost, ocupasem patru locuri.

Dezbaterea intre Traian Basescu si Alina Mungiu, suspendata

Doamna Mungiu-Pippidi a zis ca dansa vine tot pe lista PDL, ca asa voia dansa, i se parea ca este de bonton sa fii la PDL, se purta atunci, ca aveam eu procente multe, ca dupa ce n-am mai avut procente multe, sigur ca n-a mai fost de bonton PDL. S-a dus la organizatia Iasi si un presedinte de organizatie - care va spun si acum, este vandut PSD de sus pana jos - a propus-o. Adica, spre deosebire de ceilalti, dansa a venit de jos in sus, cu votul organizatiei de Iasi sa fie pusa sa candideze la PE pe listele PDL", a spus seful statului.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Alina Mungiu Pippidi atac Traian Basescu, #Mungiu Pippidi atacat nebarbateste, #Mungiu Pippidi europarlamentare Basescu , #presedinte