MRU si Preda avertizeaza: Abuzurile Puterii pot izola Romania pe plan international

Luni, 09 Iulie 2012, ora 21:06
2689 citiri
MRU si Preda avertizeaza: Abuzurile Puterii pot izola Romania pe plan international
Foto: Arhiva

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu si pim-vicepresedintele PDL Cristian Preda avertizeaza ca abuzurile actualei Puteri pot izola Romania pe plan international.

"Abuzurile inimaginabile ale puterii constatate de cancelariile statelor partenere si prietene vor duce intr-un termen scurt la izolarea Romaniei in plan international. Ignorarea lor aroganta, minimalizarea lor reprezinta proba clara a faptului ca puterea a orbit: nu vede sau nu tine cont deloc de consecintele dezastruoase pe care atitudinea aceasta sfidatoare le atrage asupra tuturor cetatenilor Romaniei", a precizat Mihai Razvan Ungureanu pentru Mediafax.

Ponta o acuza pe Merkel: Poporul roman decide! Si inainte de '89 ziceau ca n-avem voie... (Video)

Mihai Razvan Ungureanu a apreciat reactiile din Europa si de peste ocean la adresa Romaniei ca fiind "cea mai dura critica pe care o primeste un guvern al Romaniei si o majoritate parlamentara de 20 de ani incoace".

"Valul de critici care vin din Europa, de peste ocean, din capitalele acelor state cu care Romania are parteneriate strategice din capitalele statelor care fac parte ca si Romania din UE si din Alianta Nord-Atlantica este raspunsul institutional foarte precis, replica severa la adresa tentativelor de distrugere a statului de drept.

Trebuie stiut un lucru, cu exceptia anilor 1990 si 1991, nu ne-am mai confruntat niciodata cu asemenea declaratii foarte dure, cu atat mai mult in perioada de cand suntem membru al NATO si al UE. O spun cu toata raspunderea, avand o experienta diplomatica si de comunicare internationala pe care domnii Antonescu si Ponta n-o au", a subliniat Ungureanu.

Fostul prim-ministru a amintit ca, la jumatatea acestei saptamani, va aparea raportul pe tara a MCV si ca acesta va reprezenta proba adevarului: "La jumatatea acestei saptamani vom avea raportul pe tara al MCV. Va fi proba acestui adevar. Raportul va tine cont de situatia in care se afla Romania si statul de drept astazi".

Cristian Preda: Daca liderii USL nu se trezesc, Romania va fi izolata international

La randul lui, prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda considera ca Angela Merkel a pus punctul pe i si ca Romania risca sa fie izolata la nivel international daca liderii de la Putere nu se trezesc.

Merkel, despre situatia din Romania: Este "inacceptabila" incalcarea statului de drept

"Angela Merkel a pus punctul pe i: incalcarea statului de drept e inacceptabila in lupta pentru putere. Mai are cineva din USL urechi sa auda? Daca liderii de la putere nu se trezesc, e posibil ca surparea regimului din interior sa fie insotita de o izolare internationala nemaivazuta de la mineriada din iunie 1990 incoace", scrie Cristin Preda pe blogul personal intr-un text publicat luni, intitulat "Merkel catre USL: Inacceptabil".

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni ca statul de drept a fost incalcat "in mod inacceptabil" in Romania in timpul luptei pentru putere dintre liderii tarii.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mihai Razvan Ungureanu izolare Romania international, #Cristian Preda izolare Romania international, #Ponta Merkel suspendare Basescu, #Ponta Merkel vot referendum, #Ponta Merkel stat drept , #suspendare Basescu