Mostenirea lui Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 27 Mai 2013, ora 18:23
3439 citiri
Mostenirea lui Traian Basescu (Opinii)
Foto: B1 Tv

Vasile Blaga a aniversat cei 20 de ani de existenta ai PDL dracuind si afurisindu-i pe posibilii tradatori.

"Praful si pulberea", spunea cainele de paza al Modroganului, se va alege de cei care isi imagineaza ca exista viata dupa PDL. Din pacate, dupa blestemul asta aniversar, trebuie sa-i dam dreptate lui Traian Basescu: un caprar!

Previzibil oarecum, si actualul presedinte al democrat-liberalilor s-a grabit sa aduca un mic elogiu fostului sef al pedelistilor.

"Domnia sa (T. Basescu - n.red.) si cu domnul presedinte Stolojan, caruia de asemenea ii multumesc, ne-au aratat ce inseamna sa pui interesele nationale in fata intereselor fiecaruia dintre noi, ce inseamna sa treci peste orgolii si peste mandrie, daca vrei sa faci ceva pentru tara si pentru partid", a rostit Vasile Blaga.

E un moment aniversar, cand e recomandat sa iti vorbesti pana si dusmanii de bine, insa declaratia provoaca pana si pe cel mai bine intentionat.

Daca Traian Basescu e prezentat drept un reper al sacrificarii intereselor personale in slujba celor nationale, Vasile Blaga merita tot ce i se va intampla pana in momentul in care va ingropa partidul, cu sau fara fostul partener alaturi.

Chiar si lepadarea de PDL ar fi putut sa il faca pe Blaga sa inteleaga ca pentru presedintele tarii nu exista niciun alt interes mai presus si mai puternic decat cele personale: acapararea a cat mai multa putere si/sau supravietuirea de dupa pierderea ei au fost singurele si cele mai inalte obiective dintotdeauna ale lui Basescu.

Cat despre ce a lasat in urma Traian Basescu, "praful si pulberea" descriu mai bine si mai corect realitatea. La opozitia pe care o face astazi, haotic, fara credibilitate si confuz, PDL are cel putin tot atatea sanse sa se faca praf ca si tradatorii care il vor abandona. Pana la urma, presedintele este primul care a parasit corabia, cand a vazut ca echipajul nu vrea sa se umileasca in cel mai inalt grad votandu-i sufletelul.

Insa mostenirea lui Traian Basescu abia incepe cu PDL si ce a mai ramas din el. Partidul Miscarea Populara este cel mai tanar vlastar al disperarii sale de a supravietui politic. O miscare care se transforma in partid la doar cateva saptamani dupa ce a fost infiintata de consilierii fara alta treaba ai presedintelui si care nu are un destin mai bun decat al PDL.

Va plati si ea pentru ca s-a lasat mosita, in cel mai neconstitutional mod cu putinta, de un presedinte ocupat doar sa faca jocuri politice, in folosul privat, decat sa urmareasca "interesul national" pentru "tara si partid".

Insa colaborarea cu Victor Ponta (si latura pesedista din USL) ne spune si mai multe despre complexitatea mostenirii politice pe care presedintele se pregateste sa o lase romanilor la final de cariera.

Palma batuta cu premierul si jocul de sustinere pe care il face pentru Victor Ponta ar putea sta la baza celei mai importante mosteniri pe care Traian Basescu o va lasa in urma sa: renasterea stangii si acapararea puterii totale de catre PSD.

Un scenariu tot mai real, cu atat mai mult daca presedintele isi va continua jocul contradictoriu si duplicitar din pozitia pe care inca o mai ocupa.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Vasile Blaga PDL amenintari, #Vasile Blaga Basescu laude PDL, #plecari PDL amenintari Blaga , #PDL