Mircea Kivu, sociolog: Campania USL nu are continut, ARD e complexata

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 07:24
3745 citiri
Mircea Kivu, sociolog: Campania USL nu are continut, ARD e complexata
Foto: Facebook/Mircea Kivu

Sociologul Mircea Kivu considera ca USL se comporta ca si cum ar fi castigat deja alegerile, astfel incat campania uniunii este searbada. De cealalta parte, ARD "nu ofera argumente credibile" pentru a fi votata.

Alegeri parlamentare 2012

"USL intreprinde o uriasa desfasurare de forte. Bucurestiul e impanzit de afisele lipsite de continut ale candidatilor Uniunii. Se comporta ca si cum deja ar fi castigat alegerile. Peisajul este asemanator cu cel din preajma scrutinului din 2004. Atunci parea ca nimic nu poate opri PSD sa castige, si nici pe Adrian Nastase sa devina presedinte.

De cealalta parte, ARD se comporta ca si cum si-ar recunoaste incapacitatea de castiga, se comporta ca o echipa de fotbal complexata de blazonul adversarei, care nu-si propune decat sa nu piarda la un scor prea mare. Consuma multa energie sa convinga electoratul sa nu voteze USL, dar nu ofera argumente credibile pentru a li se acorda votul", a declarat Mircea Kivu pentru Ziare.com.

Sociolog: Campania din acest an, mai plictisitoare decat cele din '96, 2000 si 2004

Sociologul considera ca strategii celor doua blocuri politice au comis multe greseli in aceste saptamani de campanie, USL fiind pe primul loc.

"La USL abunda gafele. Doar in ultimele zile au aprobat o ordonanta de urgenta extrem de discutabila prin incalcarea Legii transparentei decizionale si au obstructionat justitia amanand avizul Comisiei Juridice in privinta ridicarii imunitatii deputatului Stan, astfel incat votul in plen sa nu mai poata fi dat in actuala legislatura.

La ARD, sunt gafe mai ales de ordin stilistic. Cum sa faci un afis alb-negru (retro), cu figurile unor politicieni cu state vechi, in care sa proclami ca 'Noi avem oameni noi'?", a punctat Mircea Kivu.

Alegeri parlamentare Bucuresti 2012

Sociologul a explicat si de ce nu se constata o competitie mai acerba in colegii. In acest sens, multi dintre analistii politici au vorbit despre "blat" intre candidatii de la USL si ARD.

"Legea electorala favorizeaza, chiar reclama, un anumit tip de 'blat'. Ca sa asiguri prezenta in viitorul Parlament a liderilor marcanti, eviti sa-i plasezi in aceleasi colegii cu 'greii' partidelor adverse.

In anumite colegii, ARD a aruncat in lupta impotriva USL-istilor cu notorietate oameni curati, veniti din afara partidelor. Un exemplu este Iulian Craciun, un om admirabil, venit din zona ONG, care se opune securistului notoriu Dan Voiculescu. Problema e ca asemenea oameni nu au cum sa-si asume identitatea de partid (si nici nu o fac)", a subliniat sociologul.

USL nu mai e deranjata de iesirile lui Basescu: Sa iasa de zece ori pe zi!

Pe acest fundal, Mircea Kivu plaseaza si iesirile publice tot mai dese ale lui Traian Basescu, in incercarea de a ajuta ARD.

"Se pare ca, pentru a suplini lipsa de argumente a liderilor ARD, Traian Basescu s-a decis sa foloseasca audienta de care beneficiaza pentru a ataca USL. S-ar putea sa produca un efect de bumerang, caci pentru majoritatea celor 7 milioane de oameni care au votat in august pentru demiterea lui Traian Basescu acest personaj este in continuare unul antipatic", a concluzionat sociologul Mircea Kivu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Kivu campania USL, #Mircea Kivu campania ARD, #Mircea Kivu campania 2012, #Mircea Kivu Traian Basescu , #PDL