Mircea Basescu, victima unui santaj - ce spune fratele presedintelui

Vineri, 30 Mai 2014, ora 14:052031 citiri
Mircea Basescu, victima unui santaj - ce spune fratele presedintelui
Foto: Q Magazine

Fratele presedintelui Romaniei, Mircea Basescu, confirma existenta unei anchete in derulare a DNA in legatura cu un santaj al familiei lui Bercea Mondialu la adresa sa dar precizeaza ca nu doreste sa perturbe demersul procurorilor prin declaratii de presa.

"Nu pot sa va spun decat ca nu am cum sa fac declaratii de presa pe subiectul in cauza, anume existenta unor presiuni din partea familiei Anghel asupra mea si a unui act de santaj, pentru ca in aceasta cauza se fac cercetari de catre procurori, la acest moment si nu doresc sa perturb ancheta", a declarat Mircea Basescu, vineri.

Potrivit procurorilor DNA Constanta, pe 26 mai 2014 si 29 mai 2014, Constantin Marius ar fi exercitat constrangeri asupra unei persoane, nenominalizate in comunicat, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie.

Barbat retinut pentru santaj, la Constanta - Victima este Mircea Basescu

Acesta ar fi cerut 280.000 de euro pentru a nu da in vileag informatiile, iar ieri, cand denuntatorul s-a intalnit cu inculpatii pentru a le da 10.000 de uero, procurorii DNA Constanta au organizat actiunea de flagrant.

Marius Constantin a fost retinut pentru 24 de ore iar Izaura Anghel si un minor de 17 ani sunt cercetati sub control judiciar.

In anul 2010, Mircea Basescu, fratele presedintelui, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondialu.