Marioneta Basescu si papusarii Crin si Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 18:41
3943 citiri
Marioneta Basescu si papusarii Crin si Ponta (Opinii)
Foto: realitatea.net

E putin ciudat ca atunci cand guvernantii produc atat de multe nereguli si erori, cand derapajele si efectele negative ale incompetentei lor modifica viata tuturor cetatenilor unei tari, de cele mai multe ori doar in rau, sa mai ai resurse sa critici activitatea Opozitiei.

Altfel spus, raul pe care il produce constant Puterea atenueaza si minimalizeaza erorile si gafele Opozitiei, pentru simplul motiv ca prostiile celor fara de putere sunt infinit mai inofensive decat cele care te lovesc direct zi de zi.

Nasterea acestui monstru idelogic care este USL, prestatia celor doi lideri ai Uniunii si retardul actiunilor lor te face sa iti indrepti atentia si spre Opozitie, oricat de haotic si pagubos ar fi actul guvernarii. Dincolo de melanjul imposibil de digerat intre doua partide aflate la extrema scenei politice, dincolo de pactul faustic al liberalilor cu antenele lui Felix, principala problema a celor doi lideri USL ramane lipsa unei agende publice proprii pe care sa o impuna primii, si nu mereu contratimp, doar ca reactie la mutarile mai mult sau mai putin inspirate ale lui Traian Basescu.

Indiferent ce s-ar putea sau dori spune despre Traian Basescu, un lucru ramane de neschimbat in privinta sa. Reuseste inca sa impuna agenda publica prin temele pe care le lanseaza, periodic si pentru lungi durate de timp. Crin Antonescu si Victor Ponta, oricat am da filmul inapoi, nu reusesc sa se desprinda de statutul si imaginea de simpli comentatori ai strategiilor si subiectelor izvorate de la Cotroceni sau Palatul Victoria. Incercati sa va intoarceti putin in timp, la momentul de dupa alegerile din 2009.

Cand a preluat vreunul dintre cei doi initiativa discursului public? Toate actiunile si declaratiile lor, va puteti convinge usor, sunt doar reactii si contre la mutarile presedintelui. Modificarea Constitutiei propusa de Traian Basescu, desi este doar inca un subiect de dezbatere publica, imposibil de pus in practica in actualul context politic, i-a prins pe cei doi lideri descoperiti si i-a lovit in moalele capului. Mai mult decat sa spuna ca e inca o tema de campanie a lui Basescu nu au fost in stare. Ceea ce, desi poate fi adevarat, i-a redus la nivelul de comentaci ai Cotroceniului.

Fara initiativa, urmand si comentand doar agenda propusa si facuta de Traian Basescu, Crin Antonescu si Victor Ponta nu au reusit nici macar sa isi stranga toti membrii partidelor in Parlament, atunci cand prezenta lor poate ca ar fi schimbat soarta a cel putin unui vot important. In sfarsit, poate cel mai penibil moment pentru Uniunea Social Liberala a fost lansarea programului economic, o enumerare de tinte electorale, fara logica si fara nicio sustinere in calcule exacte.

Asa cum USL va castiga alegerile, DACA le va castiga, nu datorita programului lor economic sau tezelor politice sustinute pana acum, ci DOAR pe baza votului negativ acordat actualei Coalitii si mai ales principalului partid de guvernamant, la fel Crin Antonescu si Victor Ponta isi imagineaza ca sunt preferatii electoratului doar pentru ca sondajele de opinie exprima niste cifre. Ei nu au puterea sa isi recunoasca sincer ca nu exprima decat ecoul actiunilor lui Traian Basescu. Altfel, pana vor pregati viziunea proprie despre dezvoltarea regionala si regionalizare, anuntandu-ne ca abia sambata am putea afla si punctul lor de vedere - un alt ecou la o actiune deja lansata, cei doi lideri USL se tin de glume si bancuri.

"Te-ai gandit vreodata ca ne-au pacalit? Ca Boc gandeste totul si Basescu e marioneta lui?" il intreba Crin Antonescu pe Victor Ponta, amuzat deja de efectul vorbelor sale. Raspunsul lui Ponta, anost si fara spirit, nici macar nu merita pomenit. Unei asemenea glume ar trebui sa i se raspunda cu o alta si mai macabra - "v-ati gandit vreodata ca, in realitate, Crin Antonescu si Victor Pona conduc de fapt Romania? Si ca Traian Basescu si Emil Boc au dreptate cand ne spun Opozitia nu-i lasa sa faca nimic bun?"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu presedinte Opozitie, #Antonescu Ponta Basescu Opozitie, #marionete Crin Antonescu Ponta, #Boc marioneta Basescu , #Crin Antonescu