Liderii PMP, liber la negocieri cu PSD. Basescu: Nu ramanem sa privim la luna

Joi, 09 Iunie 2016, ora 19:33 4667 citiri
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat joi ca liderii PMP care au obtinut mandate au fost imputerniciti sa negocieze majoritati in consilii pentru a valorifica mandatele primite.

"S-a stabilit solutia de valorificare a numarului de consilieri pe care i-am obtinut in eventuale negocieri cu alte partide. V-as spune ca am obtinut 1.291 de consilieri locali, suntem prezenti in 16 Consilii Judetene, de la doi la patru consilieri, si avem 18 primari.

Pentru a asigura celor 18 primari posibilitatea sa isi exercite mandatul au fost imputerniciti sa isi negocieze majoritati cu care sa poata guverna local", a afirmat presedintele PMP la finalul Colegiului National PMP.

El a sustinut ca nu s-a dat o linie politica in privinta negocierilor.

"De asemenea, atat presedintii de CJ, cat si presedintii de organizatii locale au fost autorizati sa negocieze formarea de majoritati acolo unde sunt solicitati. Nu s-a dat o linie politica, cu PSD sau cu PNL sau cu UDMR, ci sa valorifice functiile de consilieri pe care le-am obtinut prin vot, bineinteles, incercand sa obtina si angajamentul ca o parte minima din programul cu care au fost in campanie va deveni si program al respectivului CJ", a explicat fostul sef de stat.

Traian Basescu a afirmat ca daca PMP va face opozitie, "bruma" de mandate obtinute nu ii va fi de folos la alegerile parlamentare.

"Noi nu facem aliante politice. Este exclusa aceasta abordare. Ne dam seama ca daca ramanem sa privim la luna, sa facem opozitie, aceasta bruma de consilieri pe care am obtinut-o nu ne va folosi la nimic in alegerile legislative si vom participa la formarea de majoritati acolo unde sunt conditii.

(...) S-a stabilit sa participam la formarea de majoritati in consilii, fara niciun fel de angajament politic", a raspuns Traian Basescu, intrebat fiind cum este posibil sa faca aliante cu PSD in situatia in care pana acum au fost adversari.

El a mai spus ca sunt situatii in care un primar are un singur consilier.

Intrebat daca este multumit de scorul obtinut, Basescu a afirmat ca, fiind un partid nou, PMP nu a avut structurile necesare pentru a obtine un scor mai bun, precizand ca in jumatate din localitati formatiunea nu a avut liste.

Pe de alta parte, Traian Basescu a precizat ca este exclusa o alianta electorala pentru alegerile parlamentare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News