Legea referendumului si cea a Loteriei, retrimise comisiei juridice

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 13:46818 citiri
Legea referendumului si cea a Loteriei, retrimise comisiei juridice

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, in unanimitate, solicitarea presedintelui Traian Basescu de retrimitere la Comisia juridica a Senatului a legii referendumului care a fost declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala si a celei a Loteriei Nationale.

Comisia juridica a Senatului, care este prima camera sesizata, urmeaza sa exprime un punct de vedere asupra art. 3 din Legea referendumului, care a stat la baza pronuntarii deciziei de neconstitutionalitate.

In ceea ce priveste Legea Loteriei Nationale, purtatorul de cuvant al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a explicat ca presedintele a retrimis legea din cauza articolului potrivit caruia 10% din profitul Loteriei urmeaza sa fie distribuit angajatilor.

Nemultumirea sefului statului este legata de faptul ca Loteria Nationala nu a precizat numarul exact al angajatilor de care institutia dispune.

'In Legea Loteriei Nationale a fost introdus un articol potrivit caruia 10% din profit urmeaza a fi administrat angajatilor, numai ca nu stim exact care este numarul angajatilor. Astfel, legea va fi trimisa la Senat', a declarat Zgonea