Lectia de istorie a natarailor (Opinii)

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 12:25
6595 citiri
Lectia de istorie a natarailor (Opinii)
Foto: Arhiva Cotidianul

Televizoarele au luat foc, dar nu asta e stirea. Ne-am obisnuit ca Traian Basescu sa umble cu buzunarele pline de chibrituri. Si o face exact in momentele cand floarea politicii dezbate probleme globale - apropo, vi l-ati imaginat vreodata pe Ion Iliescu monarhist, dupa ce l-a fugarit pe Mihai de Romania prin porumb, ca sa nu-i confiste revolutia si sa nu pateasca exact ca tinerii iesiti in strada impotriva comunismului si nevoiti sa asiste la instaurarea socialismului cu fata umana?

Din pacate, stirea nu s-a produs. Adica enuntul rezultat la capatul unei dezbateri unde istoricii sa transeze intervalul 1944-1947. Fireste ca n-or sa ajunga niciodata la un consens, dar macar puteam socoti ca tabara care-l condamna pe rege pentru abdicare e mai numeroasa sau mai subtire decat cei ce apreciaza ca e un erou in viata.

Dar asa, fiecare fiind dator sa-si ajute cunostintele de la posturile de televiziune, unde au fost chemati deoarece le erau cunoscute opiniile, n-am rezolvat nimic. Doar inca o isterie fara noima.

Cum specialistii nu s-au pus de acord ce inseamna fostul monarh pentru istoria Romaniei - argumente ca a stat in dreapta reginei Angliei nu tin, deoarece Majestatea Sa l-a plimbat si pe Ceausescu cu galop force one, si nici laudele aduse de printul Charles, care nu prin moralitate exceleaza - au facut-o politicienii.

Calare pe cai naravasi, ca sa para mai inalti, liderii Opozitiei s-au napustit la colegii de la Putere, pusi in situatia de a-si exprima, voalat, rezervele fata de aprecierile presedintelui sau maxima opinie ca fiecare raspunde pentru propriile actiuni si declaratii.

Si daca istoricii nu au gasit consensul, l-au adus in fata natiunii Crin Antonescu si Victor Ponta. Ei nu au ratat ocazia de a-si marturisi cunoasterea, adica faptul ca Traian Basescu ar fi dement, nebun de legat, beat-mort si atins de paranoia. Teribile argumente, ce sa spun!

Nu ca nu m-as fi asteptat. In tara lui cine striga mai tare si scuipa seminte de dovleac mai departe, cuplul uslas este format din campioni. Impreuna se chinuie sa cantareasca macar cat Traian Basescu, daca nu mai mult decat atat, desi presedintele, oricat de controversate ar fi optiunile sale comportamentale, n-a folosit niciodata asemenea cuvinte la adresa adversarilor politici.

Sunt dezamagit. Inca o data. Pe mainile cui va ajunge Romania, daca cei care se pregatesc sa scoata dracii din zidurile palatelor Victoria si Cotroceni vin cu propria garnitura de fiinte cu cornite?

Acum, nici un Crin Antonescu infasurat in straie popesti, insotit de baiatul de altar Ponta, nu m-ar fi convins. Oare de ce se chinuie sa ma convinga de faptul ca daca liderii romanilor sunt asi ai retoricii de cotonogeala, inseamna ca acestea sunt asteptarile mele?

M-am saturat de Traian Basescu, sunt cumplit de obosit, dar privind la alergatorii USL, ma apuca disperarea. Oare chiar nu exista, in tara asta, oameni care pot cere puterea in numele poporului fara sa umble la ei cu sublerul, ca sa arate in orice moment ca au pumnul mai gros si limba mei inveninata?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Traian Basescu Regele Mihai, #Basescu Antonescu Ponta insulte, #alegeri Ponta Antonescu , #Crin Antonescu