Ivan (PSD): Foarte bine ca Basescu a convocat CSAT, dar ascunde alte intentii

Vineri, 02 August 2013, ora 11:23
2895 citiri
Ivan (PSD): Foarte bine ca Basescu a convocat CSAT, dar ascunde alte intentii

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, considera ca Traian Basescu a facut bine ca a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru a discuta privatizarea CFR Marfa, dar il banuieste pe acesta de intentii ascunse.

"Dupa conferinta de presa in care Traian Basescu a ridicat semne mari de intrebare asupra celui care a castigat licitatia, avand in vedere ca e vorba de o companie de importanta strategica pentru Romania, avizul CSAT a devenit obligatoriu. Prin urmare, foarte bine ca l-a convocat, desi nu cred ca trebuia convocat de urgenta, peste noapte.

E clar ca si de data asta Traian Basescu ascunde alte intentii decat cele constructive, cele in interesul romanilor, dar asteptam avizul CSAT privind privatizarea CFR Marfa", a spus seful europarlamentarilor PSD pentru Ziare.com.

El nu are nicio indoiala ca sedinta a fost convocata pentru a-l pune in dificultate pe premierul Victor Ponta, abia plecat in vacanta.

"Traian Basescu nu poate doar sa iasa in conferinte de presa si sa arunce cu gunoi, trebuie sa-si si asume, avand in vedere ca e inca presedintele Romaniei. Asteptam sa vedem ce se va decide in CSAT.

Ar fi o dezamagire ca presedintele sa foloseasca aceasta sedinta ca sa fuga de responsabilitate", a completat Ivan.

O convocare-fulger

Presedintele Traian Basescu a convocat CSAT pentru vineri, pe tema privatizarii CFR Marfa, asa cum isi dorea premierul Ponta si in ciuda faptului ca el insusi spusese ca nu e nevoie de un aviz al acestei institutii.

Ponta: Nu am cerut convocarea de urgenta a CSAT, e o fortare a presedintelui

Guvernul sustine ca nu a cerut convocarea "de urgenta" a CSAT, ci a solicitat presedintelui sa dispuna includerea pe ordinea de zi a proximei sedinte a Consiliului proiectul de HG privind privatizarea CFR Marfa.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, Guvernul Romaniei a luat act de decizia presedintelui Traian Basescu, de a convoca Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, cu privire la hotararea de guvern pentru aprobarea vanzarii, catre GFR, a unui pachet de actiuni, reprezentand 51% din capitalul social al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa.

Guvernul considera ca discutarea in CSAT a subiectului nu trebuie sa aiba drept scop sau consecinta pasarea responsabilitatii intre institutiile statului, ci eventuala evidentiere a unor informatii noi, care pot pune la indoiala viabilitatea procesului de privatizare a CFR Marfa, sau care pot elimina dubiile ridicate in ultima perioada.

Fara o astfel de clarificare, procesul de privatizare nu poate fi continua, se mai arata in comunicat.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#PSD Basescu CSAT CFR Marfa, #Basescu Ponta CFR Marfa , #stiri Traian Basescu