Ioana Basescu, salvatorul lui Traian (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 22 Septembrie 2011, ora 20:26
3974 citiri
Ioana Basescu, salvatorul lui Traian (Opinii)
Foto: dorucobuz.blogspot.com

Presedintele are darul, asta trebuie sa i-o recunoastem, de a-si lasa, uneori, audienta muta. De uimire, de groaza sau, dupa caz, socata la auzul vorbelor pe care le emite.

De multe ori pentru ca ele incalcau, mai mult sau mai putin grav, Constitutia. Alte dati pentru ca ele pur si simplu rescriau istoria, in alte ocazii deoarece cuvintele sale jignesc suburban o persoana sau alta, iar in unele situatii pentru ca ele recunosc o preocupare incredibil de neserioasa in legatura cu subiecte de o gravitate maxima.

Nici nu mai are rost sa reluam o scurta istorie doar a ultimelor spuse. Nimic nu mai e de schimbat in perceptia lor asupra romanilor. Cei care inca mai cred si vad in el "salvatorul" neamului nu isi vor schimba credinta indiferent ce ar auzi din gura domniei sale si nu conteaza cate zeci sau sute de analize critice ar citi.

La fel este si pentru cei care nu il mai sustin si nu-i mai impartasesc ideile si viziunile (desi e aproape fortat sa vorbim in legatura cu presedintele de viziuni, indiferent de natura lor).

Pe langa asta, suprasolicitarea discursului presedintelui, aparitiile sale exagerat de dese ca si comentariile pe masura din presa, la fel de exagerate uneori, risca sa isi piarda sensul si rostul initial. Totul se pierde intr-o pasta cleioasa, intr-o mocirla de cuvinte, unde simpatizanti si opozanti se pierd si isi disipa in pustiu vorbele.

Dandu-si cu parerea despre tot ce misca in tara, in economie si in politica externa, Traian Basescu se impune nu doar ca premier, ci drept jucatorul suprem - politicianul care stie, face si decide totul.

A te apuca sa te intrebi macar in legatura cu normalitatea acestei situatii sau despre onestitea multor actiuni de-ale domniei sale, ori a critica de-a dreptul ceea ce tie iti pare a fi un derapaj de la lege, de la bunul simt sau de la normalul unei vieti politice si sociale europene - devine un non-sens.

Tocmai de aceea, sa mai facem un exercitiu, inca o incercare. Traian Basescu a facut in cea mai recenta aparitie a sa la TVR, pe langa foarte multe alte anomalii si ciudatenii, si o referire la fiica domniei sale, Ioana Basescu, in contextul nasterii Miscarii Populare.

"Acest proiect poate exista, dar nu in sensul la ceva ridicol. Nu o sa gasesti partide imaculate, nu se poate. Eu cred ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante. De aceea, am si rugat-o pe fiica mea sa inscrie la OSIM. Preventiv, trebuie sa gandesti politic. Este posibil sa se creeze o alianta" - Traian Basescu, TVR.

Poate ca pentru cei obositi, blazati sau neinteresati ori pur si simplu incapabili sa inteleaga, acest fragment nu trezeste niciun gand, nicio suspiciune, nimic in neregula. In cazul asta, renunti a mai citi inca o data. Totusi. In Constitutia Romaniei se precizeaza cat se poate de limpede ca presedintele statului nu se poate amesteca in viata interna a partidelor, pentru ca, odata devenit seful statului, el este si independent si deasupra jocurilor marunte ale formatiunilor politice.

Ca Traian Basescu nu mai respecta de mult timp asta e una. Dar de aici pana la a recunoaste singur ca "preventiv, trebuie sa gandesti politic", in contextul in care este foarte clar ca se va implica in jocurile si in campania electorala din 2012, este o distanta atat de mare incat cel putin o institutie a statului ar trebui sa se autosesizeze. "De aceea, am si rugat-o pe fiica mea sa inscrie la OSIM", mai spune presedintele, adica tocmai in vederea unei eventuale aliante politice.

Altfel spus, stiu ca urmeaza un an foarte important, iar gandurile mele merg, preventiv, in primul rand spre politica si jocurile de culise ale partidelor, spre si pentru infiintarea unora care sa reuseasca sa ma salveze, dupa ce vor coagula in jurul lor o majoritate suficient de mare pentru a sustine un premier desemnat de mine - nu cred ca daca cineva ar citi in aceasta cheie marturisirea lui Traian Basescu ar putea fi condamnat pentru rea intentie sau lipsa de deontologie profesionala.

Daca da, atunci presedintele poate fi usor situat in afara Constitutiei.

Ca intr-un trib primitiv, unde seful clanului il desemneaza pe samanul comunitatii sa preia toate atributiile sale si sa lupte impreuna cu tribul vecin dusman. Dar, se poate, desigur, ca grijile si temerile presedintelui "preventiv gandite politic" sa nu fie decat o legitima autoaparare in fata atacurilor mogulilor, comunistilor, rusilor, slugilor si tuturor dusmanilor si agentiilor straine care vor sa vanda si sa distruga tara. In acest caz, putere si curaj in lupta, Ioana Basescu!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioana Basescu fiica presedinte, #Traian Basescu Miscarea Populara, #Basescu Alba ca Zapada , #presedinte
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Câtă mișelie într-un Iulian! Doamne, Doamne!!!
Poza ghighi
ghighi
rank 5
Ce spune Basescu e oficial, ce spune Leca, e doar vorbe-vorbe !