Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Pucistii din iulie 2012, fecioarele neprihanite de azi

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 18:58
3916 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Pucistii din iulie 2012, fecioarele neprihanite de azi

6 iulie 2012. Suspendarea presedintelui, situatie care ne-a dus pe toate agentiile de presa din lume, ca exemplu de societate ciudata, cel putin.

De ce a fost lovitura de stat, lucru pe care Ponta, Iohannis si Antonescu nu vor sa-l accepte in ruptul capului:

* Suspendarea presedintelui pe motive ridicole

* Amputarea atributiilor CCR

* Obligarea CCR sa raspunda in 24 de ore

* Demiterea sefilor Camerelor parlamentului in 24 de ore, fara motive plauzibile

* Subordonarea MO, ca sa publice ce si cand doresc pucistii sa publice

Lumea civilizata, din UE, America si din alte zari, s-a simtit oripilata de ce se intampla in Romania, si a reactionat in consecinta, ceea ce a si oprit tavalugul rosu de la anihilarea statutului de drept.

Comisia de la Venetia a replicat cu duritate la evenimentele din iulie 2012, facandu-i de ocara pe pucisti.

In fine, rezultatele referendumului: 7,4 milioane de romani (sunt semne ca fraudele s-au ridicat la 1-1,5 milioane de voturi, dar sa zicem), au spus DA demiterii.

11 milioane n-au sustinut demiterea. Din varii motive, dar n-au venit la vot sa sustina demiterea. Nu spun ca erau pro Basescu. Doar ca n-au sustinut demiterea, cetateni cu drept de vot, contributori la PIB si platitori de taxe si impozite in tara aceasta. Ei nu conteaza?

Iar majoritatea, care ar fi putut decide demiterea, era data de 9,2 milioane de voturi.

In consecinta, pretentiile pucistilor ca majoritatea s-a pronuntat pentru demiterea presedintelui este o manipulare ordinara.

Aceasta-i oglinda puciului de acum doi ani. Azi ce avem? Ponta, Antonescu, Iohannis, se dau drept fecioare neprihanite, nici puci n-au mancat, nici gura nu le miroase.

PDL si MRU se dau si ele fecioare, cand se lasa ademenite si seduse de cantecul de sirena al cavalerilor Iohannis-Antonescu-PNL, sau ce-a mai ramas din ei, dupa ruperea aripii Tariceanu.

Au uitat cand ii acuzau de toate relele din lume, de lovitura de stat si altele. Acum refuza sa mai puna intrebarea: a fost sau n-a fost lovitura de stat in iulie 2012?

Monica Macovei si Catalin Predoiu, cum se simt in postura de a inghiti broscoiul, urat mirositor, al acceptarii unei lovituri de stat, sulimenita in democratie pura?

Daca PNL si MRU se fac ca ploua, ca n-a existat lovitura de stat din iulie 2012, ca n-a existat martea neagra, protejarea parlamentarilor PNL de bratul justitiei, inseamna ca-si asuma si sunt de acord cu lovitura de stat si celelalte acte antidemocratice ale PNL. Tertium non datur.

Nu poti pleca nici la construirea unei familii, fara sa te interesezi ce ispravi a facut partenerul (partenera). Sa stii daca te sugruma noaptea in somn, ce orientari sexuale are, si cate si mai cate.

Daramite o constructie politica ce determina viitorul unui popor de 20 de milioane?

MRU simte ca a revenit acasa, in PNL. In sanul familiei, care a oripilat o lume intreaga prin actele sale din iulie 2012.

Dulce e gustul presedintiei, daca accepta sa se plece, sa pupe mana celor pe care-i critica pana mai ieri.

O fi politica o prostituata, pentru unii, dar si cu perversiuni? Parca e prea mult! Cine uita trecutul, nici macar indepartat, risca sa-l repete.

Or fi la mijloc intelegeri pe sub masa intre Ponta si noul partid, PNL-PDL-MRU? Impartirea functiilor presedinte-premier? Tot ce se poate.

Dar toate astea se fac pe spinarea cetatenilor votanti, care una voteaza, si cu totul altceva se intampla dupa alegeri.

In concluzie. PNL isi va duce crucea pana cand poporul va uita ca este coautor la lovitura de stat din 2012. Pe care nu are macar bunul simt s-o recunoasca si regrete. Dar sa vezi partide si personalitati din PDL, pe MRU, ca valideaza, asuma si inghit asemenea derapaje impardonabile, de la traiectoria unui stat de drept, este inacceptabil.

Sa te faci frate cu dracu, doar sa ajungi la ciolan, am vazut de atatea ori, incat sanctiunea electoratului va fi drastica. Si electoratul este satul de astfel de prefaceri, ieri pucisti, azi fecioare neprihanite.

Stefan Vlaston este presedinte al Asociatiei EDU CER si membru in conducerea PMP

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#suspendare Traian Basescu, #alianta PNL PDL , #presedinte