Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Basescu, pretext pentru anihilarea justitiei independente

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 08:34
4901 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Basescu, pretext pentru anihilarea justitiei independente

"Trebuie sa scapam de regimul Traian Basescu". Victor Ponta minte prost, din ce in ce mai prost. Tot ii da inainte cu "regimul" Basescu, cand, de fapt, se refera la justitia independenta, care a avut tupeul sa-l condamne pe "magistrul" Adrian Nastase.

Nici nu o mai da cotita, Victor Ponta. Le spune direct. "Este un condamnat politic", a spus Victor Ponta, invitat la Romania TV, referitor la Adrian Nastase, precizand ca exprima aceeasi pozitie inca din 2005, e o nedreptate.

"Mai multa determinare, pentru ca acest regim trebuie sa se termine", a solicitat el, sustinand ca nu exista persoane condamnate din randul fostilor ministri PDL.

"Majoritatea covarsitoare a romanilor nu cred ca justitia e aceeasi pentru toti", a continuat el. De unde stie? I-a intrebat el pe "majoritatea romanilor"? Sau a comandat sondaje de opinie la institutiile de casa?

Faptul ca Victor Ponta considera ca 5 judecatori de la ICCJ au dat o condamnare "politica" impotriva lui Adrian Nastase este o dovada clara a faptului ca nu consideara justitia in general, si ICCJ in special, ca fiind "aceeasi pentru toti", adica independenta si separata de celelalte puteri din stat.

Antonescu a fost si mai explicit. Nu doar persoana presedintelui Basescu reprezinta "regimul" Basescu, ci si DNA, CSM si ANI. Adica, nu e suficient sa plece Basescu, trebuie destructurate toate aceste institutii ale justitiei, care s-au opus loviturii de stat din 2012.

"PSD isi propune sa darame "caramida cu caramida" ce a ramas din "regimul politic Traian Basescu". "In 2014, se incheie 10 ani de distrugere a Romaniei, de minciuna, dezbinare, saracie, izolare internationala si persecutie sistematica a adversarilor politici"", se spune in ultimul document al PSD.

E clar. Nu doar persoana Basescu trebuie eliminata, ci justitia independenta, "caramida cu caramida".

Cat despre afirmatia ca nu au fost condamnati demnitari ai PDL, este complet falsa. Videanu este anchetat de DIICOT, 30 de inalti demnitari si primari ai PDL au fost condamnati si unii chiar executa pedepse: Mantog Ionel. Fost secretar de stat, Popescu Cosmin Mihai, Alin Trasculescu, deputat PDL, Mihail Boldea, deputat PDL, Apostu Sorin, primar al municipiului Cluj Napoca, Bian Silviu, presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Bica Radu Vasile, Baciu Remus Virgil - fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Dutu Stelian, deputat 2004-2008, Dobra Nicolae, senator 2008-prezent, Pasat Dan, Deputat 2008-2012, Iacob Ridzi Monica Maria, deputat 2008-prezent Fost ministru al Tineretului si Sportului decembrie 2008 - iulie 2009, Solomon Antonie, Primar Craiova, si inca multi altii.

Asta il roade pe Victor Ponta. Ca desi are guvernarea, nu are toata puterea. Adica si justitia. Iar condamnarea lui Adrian Nastase pune sare pe rana. Toti baronii ii reproseaza lui Ponta ca nu e in stare sa-i apere de justitie.

Si urmeaza nume grele. Fenechiu, Dragnea, Voiculescu, Mitrea, Branisteanu, 26 de parlamentari, toti aflati pe rolul parchetelor si/sau instantelor. Introducerea in acest meci a lui Traian Basescu e un bluff, o cacealma.

Cu ce instrumente ii obliga Basescu pe magistrati sa faca ce vrea el? Ca nu-i salarizeaza, nu-i avanseaza in cariera, nu-i transfera unde-si doresc. A numit Procuror General si la DNA la propunerea ministrului justitiei, fie el Ponta sau Cazanciuc.

Cum poate un presedinte care mai are 11 luni de mandat, sa hipnotizeze, sa teleghideze, sa dirijeze, mii de magistrati, sa-i faca sa-i respecte indicatiile, si fara sa se afle un cuvant din aceste indicatii? Este o aberatie, buna de aburit mintile celor mai saraci cu duhul, care au si votat USL.

Zice Ponta ca "toata lumea s-a saturat de Basescu". De unde o fi stiind de toata lumea, greu de spus.

Pana una alta doar 40% din totalul electorilor au votat la referendum din iulie 2012, si pana in decembrie au ramas 27% care au votat USL. Restul, chiar daca nu s-au prezentat la vot, sunt cetateni ai Romaniei, contribuie la PIB si la bugetul tarii, prin taxe si impozite, asa ca nu pot fi ignorati, cum face Ponta.

Sunt viitori votanti la alegerile din 2014, ca nu exista motive sa credem ca aceeasi absenti din 2012 nu se vor prezenta la vot nici in 2014. Asta ca "toata lumea s-a saturat de Basescu" exista doar in mintea tulburata de paranoia a lui Ponta, fara legatura in realitate.

Proiectul "sa scapam de Basescu" nu este un proiect. Basescu pleaca oricum in decembrie 2014, si cu proiect PSD si fara. Alta aberatie numai buna de aburit electoratul propriu, fezandat de antene.

"E important ca toate lucrurile rele, persecutia politica a adversarilor, distrugerea economiei nationale, crizele politice tin de un sistem care s-a mentinut la putere prin mijloace nedemocratice". Acesta e obiectivul numarul unu al USL, de destructurare a regimului Basescu.

Persecutia politica a adversarilor inseamna actiunile justitiei, impotriva hotilor din USL. Ca un singur om, Basescu, nu are instrumente sa-si persecute adversari. Ce sa le faca? Nu-i poate baga in puscarie, nu-i poate destitui din functii, nu le poate face nimic. Nu Basescu e cauza supararilor PSD, ci justitia.

Basescu este un alibi al USL pentru justitie. Cand pronunta Basescu, Ponta gandeste justitie. Si iata de ce. Tripleta presedinte, parlament, guvern poate schimba procurorii de sus pana jos, si poate amputa prin legi preorgativele institutiilor importante din justitie.

Ca la lansarea rachetelor nucleare este nevoie de trei chei. Ponta are doar doua, ii lipseste a treia, presedintele, fara de care nu poate lansa rachetele nucleare impotriva justitiei. De aici marea suparare, marele deranj, si speranta ca ii va merge cu viitorul presedinte.

Doar ca nu mai e deloc clar cine va fi viitorul presedinte. Este de urmarit in zilele urmatoare reactia liberalilor, care tac malc deocamdata, nu dau semne ca impartasesc planul lui Ponta. Si mai importante, reactiile UE si SUA, dupa amenintarile la statul de drept, generate de martea neagra.

Ghinionul USL si al lui Victor Ponta rezida din faptul ca Romania nu mai este de capul ei, sa faca conducatorii ce vor din ea, iar societatea romaneasca intelege din ce in ce mai exact unde vrea Ponta sa ajunga. La linistea in care se poate fura cel mai bine, cu o justitie anihilata.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Adrian Nastase condamnat, #Adrian Nastase inchisoare , #Victor Ponta