Editorial: In arena lui Basescu

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 20:24
9539 citiri
Editorial: In arena lui Basescu
Foto: presidency.ro (Arhiva)

Traian Basescu a revenit in arena cu aceeasi jovialitate cu care saluta, isi bea cafeaua si-si face dimineata cele zece lungimi de bazin. Este chiar pregatit sa-l gratieze pe Adrian Nastase, ceea ce probabil ca nu se va intampla.

Ar insemna ca fostul premier sa-si recunoasca vinovatia, lucru care ar echivala nu numai cu sinuciderea sa politica, ci cu un desant in cap al intregii Uniuni Social Liberale.

Pana cand isi va tempera Nastase ritmul cardiac, presedintele a reintrat in arena, dupa cum a anuntat imediat dupa incheierea alegerilor locale. Si nu oricum, ci cu materialul clientului.

Unii, din ce in ce mai multi, vad in asta o invitatie spre suspendare, pentru ca Traian Basescu sa revina in fruntea PDL si sa-l invioreze, asa cum a facut dupa ce i-a rapit lui Petre Roman copilul din curte.

Ma indoiesc insa ca seful statului se gandeste sa renunte la imunitate numai pentru a salva un partid care i-a ignorant avertismentele, care n-a luat in serios pericolul de a disparea de pe scena din cauza lipsei de discernamant.

Da, stiu, mare parte din necazurile din prezent sunt o consecinta chiar a actiunilor presedintelui. Si nu ma gandesc la masurile de austeritate, datorita carora Romania nu se afla acum in situatia Greciei. Ci la episoade precum cel legat de Raed Arafat, la faptul ca a propulsat in varf personaje flamande de putere si de bani, la faptul ca nu a dat cu liderii PDL de pamant in momentul cand a inlocuit falitii pesedisti cu altii portocalii fara sa le verifice competenta. La faptul ca a tolerat practicile aduse pe scena publica de Adrian Nastase dupa ce a promis ca nu va face aceasta greseala.

Una peste alta, insa, nu l-as vedea terminat, cum se culca pe-o ureche multi, unii in USL. Odinioara spunea ca pune totul pe o singura carte, Constitutia, si maniera sa de a reactiona mai nou face parte din aceeasi categorie: totul sau nimic.

Nu asistam la o situatie "win-win", dar nu este exclus ca la asta sa se ajunga, daca liderii USL vor percepe maniera sa de a-i pocni in cap drept o invitatie la negociere.

N-ar fi prima oara, nu?

Pornit la razboi in 2008 impotriva PSD si a PNL, partidul domnului Basescu a ajuns sa guverneze alaturi de oastea socialistilor marturisind o mare bucurie.

Pana acolo e cale lunga, fireste. Si nu e clar daca asa arata drumul. Negocierea se poate referi si la o agenda personala, pana la urma.

Nu sunt clare deocamdata intentiile presedintelui, dar un lucru e cert. Reactionand violent impotriva sa, USL il provoaca la harjoneala. Si deocamdata, in ciuda oboselii care s-o fi instalat si-n sufletul sau, Traian Basescu nu pare sa piarda. Poate la scor. Caci in ce priveste upercut-urile din falcile lui Victor Ponta, asistam la ele in fiecare zi. Si meciul de-abia a inceput.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu razboi Guvern Ponta, #Basescu conflict USL , #presedinte