Gyorgy Frunda: Unele masuri ale USL sunt la limita constitutionalitatii

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 11:28
2072 citiri
Gyorgy Frunda: Unele masuri ale USL sunt la limita constitutionalitatii
Foto: Arhiva

"Presedintele Traian Basescu a incalcat grav si repetat Constitutia. Pe de alta parte, unele masuri ale USL sunt la limita constitutionalitatii", este de parere Gyorgy Frunda, senator UDMR.

"Suntem convinsi ca tot comportamentul presedintelui Basescu a fost caracterizat prin nerespectarea Constitutiei, printr-o atitudine autoritara, iar firul rosu care strabate ambele mandate ale presedintelui este interpretarea aceasta singulara, unipersonala a Constitutiei, fara a tine cont de realitatea prevederilor actului fundamental al tarii. Pe fond, toti colegii mei cu care am discutat sunt convinsi ca presedintele a incalcat grav si repetat Constitutia Romaniei", a declarat acesta, la RFI Romania.

Gyorgy Frunda spune insa ca "unele masuri luate de catre USL, formale, care au ca finalitate asigurarea acestui demers politic sunt la limita constitutionalitatii, care ne fac sa avem anumite dubii. Mi se pare ca USL a deschis prea multe fronturi. Or cand deschizi prea multe fronturi si intr-o lupta politica, e foarte greu sa le castigi pe toate. Doi: unele au fost precipitate. Trebuia asteptat cu ele. Nu stiu ce au avut de exemplu cu Institutul National de Statistica, nu putea Institutul sa faca nimic, putea astepta".

"Suspendarea sau inlocuirea presedintelui Senatului e la limita constitutionalitatii si a legii, pentru ca initial, functia de presedinte a apartinut Partidului Social Democrat, deci pe interpretarea constitutionala, tot ei aveau dreptul sa initieze revocarea inclusiv a domnului Blaga, care a ocupat functia tot pentru faptul ca PDL-ul a trecut peste prevederea constitutionala si a pus in locul unui presedinte pesedist un presedinte pedelist", a continuat senatorul UDMR.

Citeste mai multe despre Frunda: USL a deschis prea multe fronturi in privinta suspendarii lui Traian Basescu pe RFI Romania.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gyorgy Frunda suspendare Basescu, #Gyorgy Frunda comparatie Romania Ungaria, #Gyorgy Frunda interviu RFI , #suspendare Basescu