Gusa: Parlamentarii trebuie acum sa bata pas de defilare in fata lui Basescu

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 14:162036 citiri
Gusa: Parlamentarii trebuie acum sa bata pas de defilare in fata lui Basescu
foto: Realitatea TV

Cozmin Gusa, sustinatorul lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale, a declarat ca ridicarea de catre Politie a senatorului social-democrat Catalin Voicu, de vineri, reprezinta o incercare a lui Traian Basescu de a intimida Parlamentul si chiar judecatorii Curtii Constitutionale, "care trebuie acum sa bata pas de defilare in fata lui Basescu".

"Basescu incearca sa impuna majoritatea pe care o doreste cu ajutorul procurorilor care intimideaza, (...) pe care i-a pus in functie in acesti 5 ani", a declarat Cozmin Gusa, referitor la ridicarea senatorului PSD Catalin Voicu si aducerea acestuia in fata procurorilor DNA.

"Un parlamentar al Romaniei a fost ridicat de pe strada fara a fi victima unui flagrant, in conditiile in care plenul (n.r. Parlamentului) trebuia sa-si spuna o parere", a mai declarat Gusa, care considera ca "procurorii au incalcat legea", la ordinul lui Train Basescu, ridicandu-l pe Voicu de pe strada, fara sa ceara in prealabil avizul Parlamentului.

"Atitudinea domnului Opris este concordanta cu retinerea domnului Voicu si cu alte lucruri care vor aparea, pentru ca statul domnului Basescu ne va obliga sa batem pas de defilare pe banii din taxele pe care le platim", a mai declarat Cozmin Gusa, care sustine ca prin arestarea lui Catalin Voicu, Traian Basescu incearca sa-i intimideze inclusiv pe judecatorii Curtii Constitutionale, care urmeaza sa-l valideze, sau nu, in functia de presedinte al Romaniei.

Senatorul PSD Catalin Voicu, vicepresedintele Comisiei de Aparare din Senat, a fost ridicat vineri dimineata de politisti si dus la Directia Nationala Anticoruptie pentru audieri.