Gusa: Il vad pe Basescu in postura de a forta o demisie a sa, isi cauta un rol politic

Joi, 14 Iunie 2012, ora 20:46
2889 citiri
Gusa: Il vad pe Basescu in postura de a forta o demisie a sa, isi cauta un rol politic
Foto: enational.ro

Analistul politic Cozmin Gusa este de parere ca Traian Basescu ar putea sa forteze propria demisia, pentru a redeveni un jucator politic si "ar putea sa furnizeze PDL un nou lider, care este noul-vechiul lider", care sa poata fi pus in balanta cu Victor Ponta si Crin Antonescu.

"Ramane problema PDL-ului nu atat ca problema a PDL-ului, mai ales ca problema de supravietuire politica, ca si jucator politic, a presedintelui Basescu, lucru care cred ca se va transa functie de demisiile pe care le vom mai auzi astazi, daca le vom mai auzi, daca nu, le vom auzi in viitorul apropiat", a spus Gusa, la The Monney Channel.

Basescu: Ce e aia frica de suspendare, ce pierd?

In opinia sa, viitorul PDL-ului "nu sta in Boc sau Blaga sau Videanu". "Motivul principal al acestor discutii este ce rol politic va avea Traian Basescu de acum inainte. Este evident ca Traian Basescu isi cauta un rol, este evident ca este dispus sa renunte la functia de presedinte pentru un rol politic nu neaparat pe modelul lui Putin, dar eu nu-l vad pe Traian Basescu, destul de proaspat, chiar daca sexagenar, sa plece acasa si vivacitatea cu care-si joaca Elena Udrea astazi cartea politica, dupa dictarea lui Traian Basescu, eu cred ca Traian Basescu isi rezerva un rol foarte activ", a sustinut analistul politic.

"In discutia cu Victor Ponta chiar asta cred ca se va negocia in spatele zidurilor groase de la Cotroceni, un rol politic pe care presedintele sa-l aiba fara ca sa fie prea mult contestat de catre un prim-ministru cu ambitii majore", a adaugat el.

Ponta, despre discutia cu Basescu: Ne-am inteles ca nu ne-am inteles (Video)

Cozmin Gusa a afirmat ca miscarea Elenei Udrea poate sa fie un "pattern" dupa care Traian Basescu se va ghida: "mai degraba demisionez eu, ca sa pot sa conduc un joc de pe o platforma inteligenta, decat sa-mi cereti voi sa demisionez sau sa fiu demis prin votul Parlamentului", ar fi strategia presedintelui.

Elena Udrea a demisionat din conducerea PDL

"Eu nu-l vad pe Traian Basescu foarte imaginativ, dar il vad foarte determinat sa aplice niste scheme strategice clare (...) Un presedinte jucator care spune domne', pe acest teren se fura, eu nu mai vreau sa iau parte la acest meci care este impotriva intereselor nationale si prefer sa plec pe margine. Uitati-va cu atentie la mine ca s-ar putea sa mai joc.

Eu asa vad jocul lui Traian Basescu, nu-l vad un joc la asteptare, eu il vad astazi foarte determinat sa conduca jocul si, in consecinta, in postura de a forta o demisie a sa", a mai comentat Gusa.

"Traian Basescu, daca se reinventeaza ca lider politic si nu ca lider administrativ, cum este astazi, ar putea sa furnizeze PDL un nou lider, care este noul-vechiul lider, dar care sa poata fi pus in balanta cu de-alde Ponta, Antonescu", a completat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Cozmin Gusa suspendare Basescu, #Cozmin Gusa reprezentare Romania Consiliul European, #Cozmin Gusa demisie Elena Udrea , #PDL