Gusa: Daca Geoana iese presedinte, Romania nu va mai fi servitorul SUA

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 16:513594 citiri
Gusa: Daca Geoana iese presedinte, Romania nu va mai fi servitorul SUA
Foto: Pixel5.wordpress.com

Intrebat la TV Ziare.com ce miza are vizita vicepresedintelui american Joe Biden in Romania, Cozmin Gusa sustine ca acesta este un prieten bun al lui Mircea Geoana, care ar urma sa faca schimbari in ceea ce priveste politica externa a Romaniei.

"Geoana nu este nici vreun necunoscator in politica externa cum este Basescu sa faca asemenea gafe, cum a facut in 2005, apropos de licurici (...), si asta o sa ne ajute sa fim un partener bun al Statelor Unite, dar nu vreun servitor sau purtator de tava", a declarat Cozmin Gusa, la TV Ziare.com.

Urmariti inregistrarea emisiunii cu Cozmin Gusa AICI.

Discutiile dintre Mircea Geoana si Joe Biden ar urma sa fie extrem de importante pentru viitorul relatiilor Romaniei cu Statele Unite, sustine Gusa.

"Joe Biden este o veche cunostinta de-a lui Mircea Geoana. Este omologul lui Geoana in Statele Unite, practic", a declarat Gusa.

Vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, va efectua o vizita in Romania in cursul acestei luni, in cadrul unui turneu in Europa care mai prevede vizite in Polonia si Republica Ceha.

Biden se va intalni, in cadrul vizitei, cu sefii de stat si de guvern, cu parlamentari de frunte si cu alti responsabili politici, precum si cu reprezentanti ai societatii civile, potrivit unui comunciat al biroului vicepresedintelui.

Biden va discuta despre imbunatatirea legaturilor comerciale si despre investitii, despre consolidarea democratiei si despre subiecte de securitate comuna.

Vizita lui Biden are loc la mai bine de o luna de la anuntul presedintelui american Barack Obama privind schimbarile in planurile defensive ale SUA din Europa, care prevad renuntarea la scutul anti-racheta.