Sa radem cu dom' presedinte Basescu si ayatollahul Dragnea

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 15:46
14162 citiri
Sa radem cu dom' presedinte Basescu si ayatollahul Dragnea
Foto: captura video Privesc.eu

Dezbaterea in Parlament pe motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu a fost marcata de glume, ironii si replici acide intre Opozitie si Putere. Punctul culminant a fost cand de la tribuna a luat cuvantul Traian Basescu, acesta oferind un moment comic, cu glumite si hahaieli, care a facut Parlamentul sa se simta bine, relaxat, inclusiv pe presedintii celor doua camere Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

La inceput, presedintele PMP, Traian Basescu, care avea doar patru minute la dispozitie pentru discursul de la motiunea de cenzura, a cerut sefului PSD, Liviu Dragnea, mai mult timp, eventual din minutele social-democratilor. Dragnea a replicat razand ca numai in Romania se poate intampla "sa te injure unul pe timpul tau".

Potrivit Regulamentului, fiecare grup parlamentar are 10 secunde pentru fiecare senator si deputat in cadrul discursurilor de la dezbaterea motiunii de cenzura. PMP avea patru minute, astfel, dar Traian Basescu a cerut mai mult timp, pentru ca dorea sa citeze din documente.

"Doamnelor si domnilor senatori si deputati, pentru cei care eventual nu ma cunosc, sunt un om care a fost ministru in cinci guverne, a castigat de doua ori Primaria Capitalei si v-a fost vreo zece ani presedinte. Al tuturor. (...) Cu scuzele de rigoare, o sa citez foarte mult. Daca domnul presedinte (Liviu Dragnea - n. red.) vrea sa-mi lase ceva mai mult timp, decat cele patru minute", a spus Basescu, zambind catre Liviu Dragnea.

Seful PSD i-a raspuns imediat: "Domnu' presedinte, uitati-va acolo, PSD mai are 17:59 minute".

"Va multumesc! Deci mi le acorda toate?", a replicat si Basescu razand, liderul PSD afirmand ca nu le da "chiar pe toate".

La finalul unui discurs de peste 10 minute, Traian Basescu s-a adresat plenului si prezidiului. "Va multumesc pentru rabdare. Domnule ayatollah, va multumesc pentru timp!", i-a spus el lui Dragnea, facand referire la o mai veche afirmatie, tot a sa, in care l-a numit pe seful PSD "ayatollahul" din Kiseleff.

Presedintele Camerei Deputatilor a izbucnit in ras si a strigat dupa Basescu: "Dom' presedinte, dom' presedinte! Numai in Romania se poate intampla sa te injure unul pe timpul tau".

Liderul PMP a revenit la microfon pentru a-i mai da o replica lui Dragnea: "Da, si numai in Romania un ayatollah poate sa fie ortodox".

Basescu catre Dragnea: Cand stii ca ai un dosar pe abuz in serviciu, lasi ciocu' mic

Traian Basescu a mai avut o replica la adresa lui Dragnea in timpul dezbaterii motiunii de cenzura. Acesta i-a spus lui Liviu Dragnea "sa lase ciocu' mic" daca tot are un dosar de abuz in serviciu, social-democratul afirmand ca la el nu este cazul de asa ceva, motiv pentru care "se intampla ceea ce se intampla".

"Auzeam in dezbatere ca daca ai furat cinci lei trebuie sa mergi sapte ani la puscarie. Nu. Codul penal si rostul legii nu este sa te duci in primul rand la puscarie, ci recupererea pagubei. De ce trebuie sa mergem pe ideea ca un om trebuie bagat in puscarie pentru ca a facut o eroare?", a afirmat Traian Basescu.

Fostul presedinte a mai spus ca in Romania exista 2.700 de dosare de abuz in serviciu, in timp ce in toate statele UE exista maximum 100.

"Am vut sa subliniez ca, dincolo de decizia CCR, trebuie sa ne aflam intr-o zona a definitiilor democratice. V-as da un element care pe mine ma preocupa. Aflam din declaratiile doamnei procuror sef al DNA ca DNA are in lucru 2.700 de dosare de abuz in serviciu, in afara de ceea ce este deja in instanta, condamnati. Stiti ce inseamna asta? Insumati abuzul de putere si abuzul in serviciu din toate statele UE si nu stiu daca o sa gasiti 100 de astfel de dosare in instanta", a completat Traian Basescu.

El a sustinut ca "ingrijorarea" sa este ca "definitia articolului 297 din Codul penal poate deveni un mijloc, un instrument de punere sub control a oamenilor politici".

"Cand stii ca ai un dosar pe abuz in serviciu, lasi ciocu' mic, domnu' Dragnea", a spus Traian Basescu.

Liviu Dragnea a replicat: "La mine nu e cazul domnu' presedinte, de aia se intampla ce se intampla".

"N-ai, deci atentie, trebuie sa fim atenti legat de libertatea noastra de a face politica si sa nu cream instrumente care sa permita abuzul (...) ", a completat presedintele PMP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Basescu dezbatere motiune cenzura, #Basescu Dragnea ayatollah, #Basescu Dragnea ciocu mic, #Basescu abuz serviciu , #PMP
Comentarii
Poza ddutz2013
ddutz2013
rank 5
Poza albakazapada
albakazapada
rank 5
GUVERNAREA 4 ANI PSD ALDE