Ghise: Basescu se face complice la coruptie

Joi, 10 Aprilie 2008, ora 21:30
1861 citiri
Ghise: Basescu se face complice la coruptie

Dupa dezvaluirile facute miercuri seara de presedintele Traian Basescu la emisiunea "Nasu'", difuzata de B1 Tv, politicienii il acuza pe seful statului ca este complice la coruptia din justitia romana.

Dupa ce Traian Basescu a spus ca unul dintre cei trei judecatori care au dat sentinta in cazul Bordei este corupt, deputatul PNL Ioan Ghise a acuzat ca seful statului se face complice la coruptie daca nu divulga numele judectorului corupt.

"Presedintele, prin ceea ce a spus aseara, se probeaza prin a fi tainuitor. Daca stie ca cineva a luat bani si nu il anunta autoritatilor competente inseamna ca presedintele se face complice la coruptie", a acuzat Ghise.

Deputatul PNL a mai spus ca "este o atitudine descalificanta pentru un sef de stat. Din dorinta de a spune cuvinte frumoase, care sa gadile urechile alegatorilor, se puncteaza, se individualizeaza pentru a da cat mai multa credibilitate discursului".

La randul sau, senatorul PRM Gheorghe Funar atrage atentia ca decizia privind parcul Bordei a fost data pe vremea cand actualul presedinte era primarul general al Bucurestiului.

"Ceea ce este interesant este ca domnia sa (n.red. - Traian Basescu) a uitat cine le-a dat de lucru celor trei judecatori. Cine era primar atunci? Tot Traian Basescu era primar. Acum, din functia de presedinte, il acuza pe Videanu", a acuzat Funar.

Totodata, Funar a facut dezvaluiri cum ca Traian Basescu si Costica Constanta s-ar intalni in judetul Buzau.

"Eu am incredere in ceea ce a declarat CSM. Am aflat ca intr-o localitate din judetul Buzau se intalnesc Basescu si Constanda".

Potrivit vicepresedintelui PSD Cristian Diaconescu, "avem practic o hotarare judecatoareasca fiind calificata ca fiind corupta. Presedintele putea se duca si sa spuna: oameni buni, aveti o problema in sistem".

Singura care i-a luat apararea presedintelui este vicepresedintele PD-L Anca Boagiu, potrivit careia acuzatia de miercuri seara adusa, concret, justitiei din Romania, a fost una "grava, dar si fondata".

"Afirmatia este grava, dar si fondata. Ne confruntam cu acuze grave in ceea ce priveste sistemul judiciar din Romania de ani de zile. Explicatia primita ieri (n.red. - miercuri) a fost o explicatie logica, a fost explicat un fir logic al desfasurarii evenimentelor", a spus Boagiu, adaugand ca, desi CSM a facut investigatii, acestea trebuie continuate.

Mai mult, Boagiu a sustinut ca "judecatorul corupt trebuie sa dispara din sistem. Aceasta ar fi consecinta fireasca. Important este sa stim ce se intampla cu sistemul si sa il insantosim".

Basescu manipuleaza masele

Potrivit deputatului PRM Gheorghe Funar, desi presedintele Basescu a facut in toamna campanie pentru PD-L, motivand ca este partidul care l-a sustinut, acelasi sef de stat nu vrea ca la alegerile din 2008 sa fie legat de PD-L.

"Ne amintim cu totii ca in toamna, in 25 noiembrie, am vazut multe afise electorale in care presedintele sustinea PD-L. Nu stiu de ce il deranjeaza, dar de ce ii e frica nu scapa", a spus Funar.

La randul sau, Ioan Ghise l-a acuzat pe Traian Basescu ca manipuleaza masele.

"Presedintele face o manipulare foarte perfida. Cunoaste psihologia maselor, stie ca masele uita repede si nu fac conexiuni. Pentru ca are cunostinte despre psihologia maselor, lanseaza idei, pentru ca apoi sa se repozitioneze. Presedintele inearca sa manipuleze poporul. Lanseaza trei entitati: poporul, care e bun, presedintele, care il reprezinta si clasa politica, corupta", a criticat Ghise.

Pe de alta parte, Anca Boagiu sustine ca, de fapt, adevaratul mesaj al presedintelui este ca nu va accepta sa fie tap ispasitor in aceasta campanie electorala, iar "candidatii marunti" nu trebuie sa se foloseasca de numele presedintelui pentru a se face remarcati.

"Basescu a explicat ca nu va accepta sa fie un tap ispasitor. Si cei care candideaza si cei care nu candideaza, intra in categoria oamenilor care care nu au o platfoma si au o singura rampa, un singur subiect, acela de a se lega de numele presedintelui Romaniei. Cred ca populatia Romaniei s-a saturat si cred ca asta e mesajul pe care a vrut sa-l transmita presedintele Romaniei. Cred ca putina decenta si mai multa ratiune n-ar strica Romaniei", a spus Boagiu.

Basescu se va duce la Moscova pentru a avea de unde se intoarce acasa

Referitor la invitatia de a se duce la Moscova facuta de presedintele rus Vladimir Putin presedintelui Romaniei Traian Basescu, vizita ce ar putea avea un rezultat fructuos pentru Romania privind pretul gazelor, Gheorghe Funar spune ca seful statului se va duce in Rusia pentru a avea de unde se intoarce acasa.

"Presedintele Traian Basescu si-a aruncat o minge la fileu si asteapta s-o loveasca. Statul roman nu mai are nicun control asupra pretului nici la gaz, nici la curent. Vizita presedintelui la Moscova este ca sa aiba de unde sa vina acasa", a criticat Funar.

Pe de alta parte, Cristian Diaconescu spune ca o astfel de intlnire intre Putin si Basescu "conteaza daca se pregateste in mod temeinic".

"O astfel de intalnire conteaza daca se pregateste in mod temeinic. Presedintele rus are capacitatea constitutionala de a interveni mai direct privind pretul gazului. Pretul gazului este unul politic", a explicat social-democratul.

"De ce nu s-a dus acum trei ani sa le ieftineasca (n.red. - gazele)? Noi suntem fraieri sa credem ca daca se duce presedintele in Rusia va scadea pretul la gaze?", a ironizat Ioan Ghise cele spuse de Traian Basescu.

Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
”Putin este în frigider”. Un politolog rus vorbește despre cine conduce cu adevărat la Kremlin și atentatul de la Moscova VIDEO
”Putin este în frigider”. Un politolog rus vorbește despre cine conduce cu adevărat la Kremlin și atentatul de la Moscova VIDEO
Politologul rus Valeri Solovei a declarat într-un interviu cu Alexander Demchenko, care poate fi vizionat pe canalul YouTube „Visiting Gordon”, că după uciderea lui Alexei Navalnîi, au...
#Traian Basescu, #Rusia, #gaze, #Vladimir Putin, #coruptie, #Ioan Ghise , #presedinte
Comentarii
T
tineretul pdl
rank 1
I
IN GINERUL
rank 1
BA HANDICAPATULE DU-TE INCA O DATA IN BAIE SI NU-TI UITA VASELINA