Ghise a inregistrat "demiterea lui Basescu". "Te faci mai tare de ras!"

Luni, 27 August 2012, ora 11:47
13485 citiri
Ghise a inregistrat "demiterea lui Basescu". "Te faci mai tare de ras!"

Presedintele in exercitiu al Senatului, Petru Filip, a confirmat ca senatorul PNL Ioan Ghise a inregistrat la aceasta camera a Parlamentului, luni, o propunere prin care sa se constate ca Traian Basescu a fost demis la referendum, in ciuda deciziei Curtii Constitutionale.

"Documentul dansului a fost inregistrat acum o jumatate de ora (10.30 - n.red), l-am trimis catre structurile Senatului. Dansul poate sa faca o propunere catre plenul Camerelor reunite", a spus Filip pentru Ziare.com.

Senatorul PSD, care indeplineste functia de presedinte al Senatului pana se termina interimatul lui Crin Antonescu la presedintia Romaniei, a criticat insa gestul facut de colegul sau de alianta, considerand ca modul in care l-a facut a fost neserios.

"Parlamentul nu e o adunatura (...)sunt lucruri care trebuie vazut daca tin de competenta Parlamentului.

Lucruri de felul acesta ar trebui discutate cu 2-3 saptamani inainte de sesiunea Parlamentului, nu cu 6 ore inainte. E ca si cum prietena dumneavoastra v-ar spune 'maine plecam in Congo', fara sa fi vorbit inainte", ne-a declarat Petru Filip.

In opinia sa, gestul lui Ioan Ghise poate parea o dovada de neseriozitate.

"Nu se poate asa ceva daca vrei sa pari serios. Daca vrei sa-ti bati joc...

N-o faci asa, te faci mai tare de ras! Nu merge asa! Poate sunt eu de formatie tehnica, la mine 1 plus 1 fac 2", a completat Filip.

Ioan Ghise a propus ca Parlamentul sa constate ca Traian Basescu a fost demis la referendum.

"Referendumul este un moment al exercitarii suveranitatii poporului. Nu pot sase oameni si daca sunt ei judecatori de la mama Leone sau de la Curtea Constitutionala sa exercite suveranitatea in nume propriu, stabilesc ei ca ce a votat poporul suveran nu este valabil, ei neavand competenta decat pentru constitutionalitate, nu pentru legalitate. (...) Ce au facut judecatorii este ceea ce se numeste abuz de drept, adica au hotarat ceea ce ei nu au competenta sa hotarasca. Ei hotarasc in decizia Curtii cine pleaca, cine vine. Cine esti tu in statul roman - Constitutie republicana - sa hotarasti cine pleaca, cine vine?", s-a intrebat senatorul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ghise demitere Basescu Parlament, #Petru Filip Ghise demitere Basescu , #presedinte