Geoana: Basescu vrea sa negocieze intrarea la guvernare cu PD-L

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 12:53
2589 citiri
Geoana: Basescu vrea sa negocieze intrarea la guvernare cu PD-L

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat vineri la Dorohoi ca Traian Basescu si-a trimis "emisari" sa propuna PSD sa intre la guvernare cu PD-L pe post de "piua a doua", una din conditii fiind ca social-democratii sa isi puna un candidat la presedintie de fatada.

"Traian Basescu trimite emisari la partide, inclusiv la noi, PSD, castigator la alegeri, si spune: "Chiar si sa intrati voi piua a doua intr-un guvern PD-L si va dam cativa ministri" si sa nu sustinem un candidat propriu la presedintie si sa punem unul de fatada", a declarat Geoana la o intalnire electorala la Dorohoi, Botosani.

Liderul social-democrat a mai spus ca Basescu nu poate sa puna premier pe cine vrea pentru ca un asemena lucru ar insemna sa fi mers la alegeri "pentru a se afla in treaba".

"Mai incearca unii sa bage alta stramba, cum ca cineva, adica presedintele Romaniei, poate sa puna pe Gigel, pe Fanel, pe Gicuta sau pe Lenuta prim-ministru. Si cu votul poporului ce facem? Mergem la alegeri sa ne aflam in treaba?" a mai spus Geoana.

El a adaugat ca partidul care castiga alegerile si are majoritatea formeaza guvernul cu acel premier pe care il desemneaza. Geoana a mai sustinut ca isi doreste o alternanta la putere "completa".

Geoana a aratat ca ar fi rau pentru Romania ca fostii aliati sa conduca din nou tara si le-a transmis ca este timpul sa mearga in opozitie. Geoana le-a spus social-democratilor botosaneni ca PSD vrea sa guverneze singur, fara compromisuri si le-a cerut sa recucereasca electoral judetul dupa "accidentul de la locale".

PNL este prima optiune de alianta a PD-L

Lideri ai PD-L au declarat miercuri, pentru NewsIn, ca PNL este prima optiune, dupa alegeri, pentru realizarea unei coalitii care sa formeze Guvernul. Pe de alta parte, democrat-liberalii nici nu vor sa auda de posibilitatea ca Tariceanu sa fie din nou nominalizat ca premier in cadrul unei aliante refacute intre PNL si PD-L.

"Cine sa-l ia in seama pe Tariceanu? Liberalii vor uita de aceasta conditie pana la usa camerei in care se vor derula negocierile", a declarat pentru NewsIn vicepresedintele PD-L Cezar Preda, negand insa posibilitatea unor discutii cu PNL inainte de scrutinul din 30 noiembrie.

Preda a precizat totusi ca nu vede o alternativa la liberali.

"Este clar ca noi nu vom guverna cu PSD. Ca vor fi cativa liberali sau PNL in ansamblu, vom vedea dupa alegeri", a adaugat Preda.

Radu Berceanu ia in calcul atat o alianta cu PNL, cat si una cu PSD

"Va voi spune ce poate stiti deja: am spus ferm, si ne tinem de cuvant, ca nu vom avea nici o discutie preelectorala, iar pe de alta parte suntem dispusi sa luam in calcul orice alianta postelectorala", a declarat Berceanu pentru NewsIn, precizand ca un nou guvern care sa-l aiba tot pe Tariceanu in frunte este exclus din start.

"La nivelul partidului, nu s-a discutat in ce functie am fi dispusi sa-l acceptam, dar daca ma intrebati pe mine personal, eu nu l-as accepta in niciuna", a declarat Berceanu.

Desi a refuzat sa exprime o preferinta clara pentru o eventuala alianta, prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a spus ca liberalii sunt un eventual partener de dezbatere asupra chestiunilor care tin de combaterea crizei economice care se apropie.

"Nu prea avem alternativa cu cine sa putem discuta. Premierul a anuntat un set de masuri anticriza care din pacate nu tin de diagnosticul real a ceea ce se intampla. Cu PSD ce sa discutam? Amnistia fiscala a domnului Geoana, despre cosmonauti si GPS-uri pe tractoare? La PNL ne putem raporta si ne putem spune punctul de vedere", a adaugat Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Simona Halep, care a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni, pregătește o lovitură de imagine în...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Geoana, #Basescu, #emisari, #negocieri, #guvernare , #Mircea Geoana
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Ooops!N-au măcar programe compatibile (vezi Cota 16% care a fost un succes economic ,etc )!