Funar il vrea pe Basescu la radio

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 08:46 2793 citiri

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, se va adresa saptamanal cetatenilor romani, prin intermediul postului public de radio, dupa modelul american, daca Senatul va aproba initiativa legislativa propusa de secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar.

Proiectul prevede ca durata emisiunii sa fie de 30 de minute, seful statului putand ca abordeze in cadrul interventiei sale probleme de politica interna si externa, informeaza Ziarul Ring.

Gheorghe Funar a anuntat ca aceasta intiativa legislativa a luat nastere dupa modelul american. In Statele Unite ale Americii, mesajul radiodifuzat al Presedintelui SUA a devenit traditional, acest gen de emisiuni radiofonice starnind un mare interes si bucurandu-se de o larga audienta.

"Initiatorii considera ca a venit timpul ca experienta reusita din SUA sa fie aplicata si in tara noastra", iar in cadrul acestor emisiuni, presedintele sa aiba posibilitatea sa informeze corect pe romanii din tara si din strainatate, din cea mai autorizata sursa", a declarat Funar pentru Ring.

Initiativa legislativa primind mesajele radiodifuzate ale Presedintelui Romaniei este semnata, alaturi de Gheorghe Funar, de un alt senator PRM, Carol Dina.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News