Funar: Basescu umbla dupa un pretext sa nu candideze

Sambata, 22 August 2009, ora 14:58 3148 citiri
Foto: Cotidianul

Scandalul privind firma cu profil militar la care Mircea Basescu a fost, pana vineri, actionar ar fi pretextul pentru ca Traian Basescu sa le spuna romanilor de ce nu mai candideaza, spune secretarul general al PRM, Gheorghe Funar.

Funar se declara convins ca presedintele Traian Basescu nu va mai candida si ca "nu este deloc strain de afacerile fratelui sau": familia Basescu ar fi pus la cale afacerea cu fregatele pentru a castiga niste bani, iar de 20 de ani in Romania "se fura legal", a declarat Funar, pentru Mediafax.

O alta afacere care ar urma sa pagubeasca statul cu 4,5 miliarde de dolari, potrivit secretarului general PRM, ar fi achizitionarea unor avioane F 16, ce se va face prin firme intermediare.

Mai mult, tot Mircea Basescu a fost cel care a raspandit zvonuri despre gripa aviara in Romania, pentru a ingropa firmele romanesti si pentru a importa carne din SUA si Brazilia, spune peremistul.

Funar crede ca la alegerile prezidentiale candidatul PD-L va fi Theodor Stolojan, care insa nu are nicio sansa in fata lui Vadim Tudor.

Mircea Basescu s-a retras vineri din firma Exhibition Security and Defence SRL, in urma unei cereri oficiale facute de fratele sau, Traian Basescu. Seful statului a declarat vineri, in urma scandalului ca: "Daca fratele meu se mai baga in vreo firma din asta dubioasa, eu pot sa nu mai candidez".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News