Fotografia zilei: Basescu merge la Oradea pe mana unui condamnat penal

Joi, 04 Februarie 2016, ora 13:02
6334 citiri
Fotografia zilei: Basescu merge la Oradea pe mana unui condamnat penal
Foto: captura YouTube / Actualitatea Bihoreana

Partidul Miscarea Populara, condus de Traian Basescu, a decis sa il sustina la Primaria Oradea pe Horea Vuscan (foto), fost membru al Partidului Verde aflat la a treia incercare de a ajunge primar.

"Eu zic ca a venit momentul unor politicieni nu neaparat tineri, dar noi", declara Traian Basescu miercuri seara, intr-o emisiune la TVR.

Horea Vuscan (34 de ani) este la a treia incercare de a ajunge primar al Oradei, cele din 2008 si 2012 fiind soldate cu esec rasunator. "La prima mea candidatura am obtinut 700 si ceva de voturi, apoi 2.500 la a doua candidatura", a declarat acesta marti, la lansarea candidaturii sale, la care a fost prezent si presedintele executiv al Miscarii Populare, deputatul Eugen Tomac, informeaza Bihor stiri.

Fost membru al Partidului Verde, Horea Vuscan a trecut in 2010 la Miscarea Verzilor, condusa de Remus Cernea, dupa care s-a inscris in Miscarea Populara, devenind lider de filiala.

Patronul firmei Alien Concept si creatorul platformei romanesti de Bitcoin (btcxchange.ro) spune ca, spre deosebire de alti candidati, el nu face politica pentru a se imbogati si subliniaza faptul ca nu are contracte cu Primaria.

Foto: captura YouTube/Bihor Sport

Horea Vuscan a fost protagonistul unui urias scandal dupa ce, in 2003, a omorat, intr-un accident de masina trei persoane. El a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare si la plata unor despagubiri de 200.000 de euro. Apelul sau a fost respins in 2008 de Curtea de Apel Brasov, decizia ramanand definitiva.

La conferinta de presa tinuta cu ocazia lansarii sale, Horea Vuscan a declarat ca se asteapta sa fie atacat pe aceasta tema in campanie, dar subiectul nu ar trebui sa mai aiba relevanta. "Am platit moral, civil, social si financiar", a declarat el.

Conducerea partidului Miscarea Populara anunta sambata lista finala a candidatilor pentru alegerile locale din 5 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#Horea Vuscan candidat primarie, #Horea Vuscan Miscarea Populara , #presedinte Miscarea Populara