Elena Basescu nu a votat ca tatal sau: Nu poate nimeni sa ne spuna ca eu, Anastasia, Sofia si Traian Jr nu formam o familie

Sambata, 06 Octombrie 2018, ora 19:18 15582 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Elena Basescu

Elena Basescu a reactionat legat de referendumul pentru familie,spunand ca nu poate niciun politician "cu mustata sau fara" sa ii spuna ca ea si cei trei copii ai sai nu sunt o familie pentru ca nu e casatorita. Reactia vine in contradictie cu declaratiile si votul exprimat de fostul presedinte Basescu.

"Nu poate niciodata vreun decident politic, cu mustata sau fara, sa ne spuna ca eu, Anastasia, Sofia si Traian Junior nu formam o familie, chiar daca eu sunt necasatorita. Solutia constitutionala gasita nu va rezolva situatia. Avand in vedere ca, in Codul Civil, se vorbeste despre faptul ca familia are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului, iar familiile monoparentale sunt, de cele mai multe ori, cele mai vulnerabile, problematica nu mi se pare deloc lamurita. Ca intotdeauna cand am avut ocazia, mi-am exprimat optiunea pe o tema importanta pentru societate.

Pe de o parte, votul liber exprimat este sufletul oricarei democratii. Pe de alta parte, politicienii au frica votului, iar semnalul transmis de societate este extrem de puternic", a scris Elena Basescu, pe pagina de Facebook.

Declaratia contrazice si decizia tatalui ei, fostul presedinte Traian Basescu, de a vota "Da" la referendumul din acest weekend. Traian Basescu a anuntat inca de acum cateva zile care ii este optiunea, iar sambata dimineata s-a prezentat la o sectie din Capitala alaturi de sotia sa, Maria.

Urmariti pe Ziare.com toate informatiile relevante despre referendum - Va transmitem in format LIVE Text declaratii de la urne, cifre si date

Totodata, daca aveti informatii, poze, sau vreti sa ne semnalati nereguli sau incidente la vot, trimiteti-ne un mail la adresa redactia@ziare.com.

Amintim ca pana la ora 16:00, s-au prezentat la urne 3,78% dintre romanii inregistrati pe listele electorale.

Iata cum arata prezenta la vot pe fiecare judet in parte:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News