Elena Basescu, atac la Iohannis: Daca majorau salariile pe vremea tatalui meu ieseau cu furci si topoare

Sambata, 08 August 2015, ora 16:35
9350 citiri
Elena Basescu, atac la Iohannis: Daca majorau salariile pe vremea tatalui meu ieseau cu furci si topoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Elena Basescu a facut declaratii publice dupa o lunga perioada in care a evitat atentia presei si ii critica pe actorii importanti de pe scena politica, printre care presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta.

Mezina lui Traian Basescu s-a aratat revoltata, intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, fata de faptul ca Iohannis va avea un salariu de trei ori mai mare decat tatal ei, precum si de bugetul mult mai consistent al Administratiei Prezideniale, potrivit Stiripesurse.ro.

Salariile demnitarilor cresc de la 1 august, desi Ponta a promis ca va amana majorarea

"Va dau doua exemple: marirea imediata a salariilor inaltilor demnitari publici si alocarile uriase de fonduri pentru cheltuielile de protocol ale Administratiei Prezidentiale. Va imaginati ce s-ar fi intamplat daca in mandatul de presedinte al tatalui meu i se crestea salariul de trei ori? Cred ca se adunau USL-istii, PSD si PNL deopotriva, cu furci si topoare, in fata Cotroceniului. Acum totul e prezentat ca firesc, ceva normal.

L-am auzit pe seful canelariei prezidentiale vorbind despre faptul ca baza materiala de la Palatul Cotroceni este precara, ca nu e parchetul de calitate, ca peretii stau sa cada. I-as aminti ca ei, PSD si PNL, isi faceau un titlu de glorie cand taiau cheltuielile Administratiei Prezidentiale. Acum se gasesc milioane, poate chiar zeci de milioane de euro, si pentru avion, si pentru masina noua, dar si pentru renovarea Vilei Lac 3. Si nimeni nu se mai scandalizeaza. Atata ipocrizie pe metru patrat rar mi-a fost dat sa vad", a declarat Elena Basescu.

Aceasta a mai spus despre Klaus Iohannis ca "este apatic si se odihneste chiar si cand ar trebui sa ia decizii", iar in ceea ce il priveste pe Victor Ponta fiica fostului presedinte sustine ca zilele ii sunt numerate la Palatul Victoria.

"Realizez ca suntem intr-un moment in care este nevoie de un proiect care sa propuna un drum clar din partea celor care ne conduc. Din pacate este evidenta lipsa de leadership politic. Actorii importanti de astazi nu au viziunea, anvergura sau vointa necesare pentru a impinge lucrurile intr-o directie, oricare ar fi aceea. Noul presedinte este apatic si se odihneste chiar si cand ar trebui sa ia decizii, iar premierului i se clatina serios scaunul si AMR-ul, atat de drag lui cand ii numara zilele tatalui meu, se apropie de sfarsit", a explicat fostul europarlamentar.

Elena Basescu, atac la Ponta in PE: Injura si jigneste cand nu stie ce sa faca

Elena Basescu a vorbit si despre femeile din politica, la adresa carora a avut, insa, doar cuvinte de lauda.

"Ma bucura foarte tare prezenta unor femei la varful politicii romanesti. Cred ca e o evolutie fireasca si sanatoasa a societatii romanesti, care incepe sa se lepede de haina misoginismului. Pe Rovana o cunosc din perioada in care eram amandoua reprezentante ale Romaniei in Parlamentul European - a fost mereu foarte serioasa si a muncit mult. Despre ea, chiar se poate spune ca doar eforturile pe care le-a facut au propulsat-o aproape de sefia PSD. Eu cred ca poate fi un exemplu de urmat si ca, dincolo de anumite actiuni populiste, a avut un mandat relativ bun in fruntea Ministerului Muncii.

Pe Alina Gorghiu o cunosc mai putin, dar cred ca e o femeie tanara, curajoasa si foarte ambitioasa. Are sprijinul necesar si datele pentru a tinti foarte sus, cu conditia sa nu vrea totul deodata", a precizat Elena Basescu.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Elena Basescu Iohannis, #Elena Basescu Ponta, #Elena Basescu Gorghiu, #Elena Basescu Iohannis apatic , #Elena Basescu