Elena Basescu, activa in Parlamentul European

Sambata, 23 Ianuarie 2010, ora 19:01
9722 citiri
Elena Basescu, activa in Parlamentul European
foto: PE

Europarlamentarul PD-L Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui Romaniei, este foarte activa in Parlamentul European, unde a luat cuvantul in trei dezbateri si a semnat doua rezolutii, intr-o singura saptamana.

Elena Basescu a semnat, saptamana aceasta, doua rezolutii referitoare la o noua strategie europeana pentru regiunea Dunarii si a luat cuvantul pentru a atrage atentia asupra unor probleme pornind de la securitatea energetica a UE si proiectul Nabucco, pana la Republica Moldova si situatia din Irak, potrivit site-ului Parlamentului European.

"Axa de transport Rin - Main - Dunare, care face legatura intre Marea Nordului, prin portul Rotterdam si Marea Neagra, prin portul Constanta, poate deveni coloana vertebrala a Europei", a declarat Elena Basescu, miercuri in timpul dezbaterii pe tema noii strategii.

"Noua strategie pe Dunare se pare ca va fi aprobata, cel mai probabil, sub egida presedintiei Ungariei. Aceasta se va axa pe domenii precum: transportul, dezvoltarea economica si protectia mediului. Una dintre principalele bariere in dezvoltarea transportului pe axa fluviala Rin - Main - Dunare este diversitatea de standarde pe care trebuie sa le aplice navigatorii. Din nefericire, se pare ca, pana acum, a lipsit vointa politica necesara armonizarii acestor reguli", a continuat europarlamentarul roman.

Tot miercuri, fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu le-a adresat membrilor Parlamentului European un mesaj scris prin care a sustinut dezvoltarea relatiilor dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana, precum importanta proiectului Nabucco.

"Obiectivul comun major este asigurarea securitatii energetice a Uniunii Europene, Romania avand in acest sens pe agenda: Nabucco, conducta petroliera paneuropeana Constanta - Trieste, interconectarea cu retelele de gaz ale statelor vecine: Romania - Ungaria (Arad - Szeget), Romania-Bulgaria (Giurgiu-Ruse), Isaccea si Negru Voda.

Pentru Romania, un obiectiv politic major este ca Republica Moldova sa fie incadrata, din punct de vedere al perspectivei de aderare, in grupul tarilor din Balcanii de Vest. Pe 12 ianuarie 2010, la Chisinau, au inceput negocierile pentru semnarea Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeana si Republica Moldova.

Moldova are nevoie acum de sprijin financiar si politic. Aceasta ar trebui sa fie o prioritate atat pentru actuala presedintie, cat si pentru urmatoarele presedintii", se arata in declaratia Elenei Basescu, referitoare la programul presedintiei spaniole.

Referitor la situatia din Irak, Elena Basescu a declarat, marti, ca Romania isi respecta toate obligatiile si angajamentele luate fata de parteneri, subliniind cateva dintre problemele cu care se confrunta tara devastata de razboi.

"Principalele probleme cu care se confrunta autoritatile de la Bagdad sunt amanarea referendumului privind acordul SOFA incheiat cu SUA si a definitivarii legii hidrocarburilor, scaderea pretului petrolului, numarul mare al executiilor (in prezent, 900 de persoane sunt condamnate la pedeapsa capitala) si folosirea torturii pentru obtinerea confesiunilor. Deteriorarea in general a situatiei drepturilor omului provoaca deplina ingrijorare a UE. Si, nu in ultimul rand, cresterea nivelului coruptiei - si vreau sa va dau un exemplu in acest sens: arestarea fostului ministru al comertului irakian", a declarat Elena Basescu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Elena Basescu parlamentul european, #Elena Basescu plen PE, #Elena Basescu rezolutii PE , #Elena Basescu