Editorial: Poker pe dezbracate cu Uniunea Europeana

Miercuri, 01 August 2012, ora 15:28
6023 citiri
Editorial: Poker pe dezbracate cu Uniunea Europeana
Foto: Daylife.com

Lucrurile stau asa: actualii guvernanti au incercat sa construiasca o camaruta a bunului-simt cu ajutorul unor cazmale sustinute de obrajori din cauciuc. Gazda a fost buna in momentul cand zgariam pe la usi sa capatam securitate si economie de piata. Dar au considerat la un moment dat ca au sedus-o si au trimis-o la Socola. Si (surpriza!) s-a dovedit ca nu e chiar atat de neroada.

Nu-i nimic, au anuntat ei. E drept ca ne-ati prins, dar de-acum juram pe rosu ca am priceput. Si dansul a reinceput, cu promisiuni. In maieu si chiloti, Crin Antonescu si Victor Ponta impart din nou cartile, dau interviuri pentru presa spalata si-si arata goliciunile pure de dincolo de ochelarii de soare. Caci ce si-au spus ei? Aia, imbecilii, cu comisarii lor cu tot, sunt convinsi ca dupa ce ne-au pus la colt in genunchi, ne-am invatat lectia. Nu vor mai fi foarte atenti, nu le trece prin minte ca noi in continuare furam curent.

... Nu le poti reprosa fruntasilor USL ca lupta politic, ca incearca sa-si maximizeze sansele de a instala la butoane tot ce au inghitit in sec timp de opt ani. Pana la urma nu e o inclestare pentru acapararea conducerii unei manastiri, ci o poceala sadea, cum au mai fost.

Doar ca, daca Uniunea Europeana tace deocamdata din gura, nu inseamna ca nu pricepe ce se intampla. Este evident ca dincolo de declaratiile cuminti, de promisiunile de respectare a deciziilor Curtii Constitutionale, in surdina se deruleaza episodul al doilea al inclestarii.

Cum altfel sa-mi explic batalia pentru a reduce numarul cetatenilor cu drept de vot, singura cale pentru ca referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu sa fie validat?

Adica CCR a consemnat existenta a peste 18 milioane de utilizatori de stampila, la alegerile locale n-a fost asa de mare foiala pentru topirea a 3 milioane de romani, toata Europa stie ca regulile au fost deja stabilite, dar Ponta si Antonescu incearca sa-i transmita ca vor respecta decizia magistratilor in conformitate cu alte premise initiale. Si se pregatesc sa dea din umeri.

Sa mergem pe scenariul acesta. Premierul trimite cifrele recensamantului populatiei catre CCR, CCR constata ca s-au prezentat la urne jumatate plus unu dintre alegatori si conchide ca referendumul este valid - trec peste imposibilitatea de a lua de bune niste liste electorale care nu au fost operate, care nu au stat la baza scrutinului, dar in Romania este posibil orice.

Cine ne garanteaza noua, cetatenilor platitori de rate, benzina si abonamente de telefonie ca nu va urma un nou val de critici ale UE, soldate, de aceasta data, cu un mesaj clar transmis globului - Romania nu mai este o tara democratica, ne retragem interesele - oripilat de cat de deplina, unsuroasa si naucitoare poate fi hotia?

Nimeni. Dar asa e la poker. Daca ai carti proaste si insisti ca esti stapan pe situatie desi de fiecare data ti s-au demontat cacealmalele, risti sa pleci acasa batut si in zdrente. Doar ca pe romani nu i-a invitat nimeni in ring. Au fost tarati, cerandu-li-se sa se lase infranti. Cata obraznicie!

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Ponta referendum Uniunea Europeana, #CCR populatie Romania referendum, #validare referendum romani drept vot , #referendum demitere