Editorial: Basescu moare cu dreptatea in mana

Joi, 05 Iulie 2012, ora 18:09
6686 citiri
Editorial: Basescu moare cu dreptatea in mana

Dan Voiculescu este in sfarsit fericit. Ceea ce nu a reusit cu ajutorul lui Mircea Geoana - un biet naiv - este pe cale sa se intample. La o scara mult mai mare, dar parca poti sa stii daca planurile initiale nu urmareau transformarea tarii intr-o societate pe actiuni cu aceeasi arhitectura?

Caci daca esti in stare sa-l asterni pe Adrian Nastase pe o lista a detinutilor politici, alaturi de Iuliu Maniu, nu ai nicio limita. Si vai de natiunea chemata sa dea un examen al maturitatii din materii pe care nu le pricepe!

Desantul asupra Constitutiei nu i-a lasat nicio sansa lui Traian Basescu, parasutistii care vor sa aduca laurii pe fruntea lui Crin Antonescu au fost trimisi in misiune dupa un plan perfect, care include inclusiv poporul roman. In sensul mentinerii sale intr-un hal de manipulare intrecut numai de dedesupturile acestei afaceri. Pe care nu le vom afla, pentru care nu am argumente in afara de deductii, dar la naiba cu absenta lor!

Ce pricep oamenii simpli, care nu se uita la televiziunile de nisa, din acest ping-pong cu institutii ale democratiei, proceduri constitutionale si regulamente contestate? Ca i-au copt-o lui Basescu. Adica mai nimic, si in aceeasi masura, totul.

Presedintele va fi nevoit sa umble prin tara pentru a demonta acuzatiile ca a taiat pensiile, a inchis spitalele, a scumpit gazul si curentul, i-a lasat pe romani fara medicamente si subventii, a inchis fabricile lui Ceausescu si le-a trimis copiii la munca in alte patrii.

Din nefericire pentru Traian Basescu, motivul pentru care suspendarea sa este ilegala, pericolul in care se afla statul de drept si confiscarea Romaniei de catre o gasca teleghidata de ambitia a doi oameni, Dan Voiculescu si Crin Antonescu, nu vor putea fi explicate electoratului. Le este greu oamenilor instruiti sa le priceapa, daramite unora care abia-si duc zilele?

O argumentatie pe care intreaga Europa o simte a fi reala, si o condamna in termeni de o duritate fara precedent dupa ultima mineriada, nu se afla la indamana cetateanului de rand. Ca sa explici natiunii de ce nu poate fi modificata o lege organica prin ordonanta de urgenta, si de ce nu este in regula sa reduci la tacere singura institutie care putea sanctiona acest derapaj, ai nevoie de mult mai mult decat doua saptamani, cat intentioneaza USL sa treaca din momentul suspendarii pana la cel al demiterii. Si tot n-ar fi destul.

Asa ca Traian Basescu se afla in situatia de a muri cu dreptatea in mana. Ironia face ca acest sentiment sa fi fost traversat de foarte multi romani care s-au vazut anihilati deoarece nu aveau nici bani, nici influenta politica pentru a seduce instantele.

Nu sunt greselile sale pe masura porcariei la care asistam, dar toate au functiune de bulgare de zapada. N-a reusit sa impuna partidului sa-i scuipe afara pe corupti, a tolerat o sleahta de nesatui care pozeaza in victime de la adapostul a milioane de euro castigati din afaceri clientelare, si toate astea ii vor fi puse in carca.

Un mesaj simplu, cu carlig, care nu necesita nu stiu ce timp. Cei mai multi romani vor fi convinsi ca de asta a fost suspendat. Si nu pentru ca un nemernic si-a pus in minte sa-si faca poza cu bocancul pe grumazul sau strivit. Si parca e prea mult...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#suspendare Traian Basescu, #Crin Antonescu suspendare Traian Basescu, #Dan Voiculescu suspendare Traian Basescu , #suspendare Basescu