Dinu Zamfirescu: Pentru Basescu, filele Constitutiei au fost hartie igienica

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 13:311908 citiri
Dinu Zamfirescu: Pentru Basescu, filele Constitutiei au fost hartie igienica
Foto:diaspora.pnl.ro

Pentru Traian Basescu "filele Constitutiei au fost hartie igienica", a spus joi presedintele Consiliului Stiintific al IICCMER, Dinu Zamfirescu, iar directorul Departamentului de Investigatii Speciale din Institut, Marius Oprea, a spus ca presedintele suspendat e "malefic".

Marius Oprea a sustinut ca "nu face propaganda" pentru nimeni insa considera ca presedintele suspendat este "un personaj malefic" si nu vede motivul pentru care ar trebui sa ramana la conducerea tarii.

"Eu va spun punctul meu de vedere si argumentele pentru care acest om (Traian Basescu, n.red.) nu trebuie sa ramana, nu fac propaganda nici pentru PNL, nici pentru USL, nici pentru Antena 3, pur si simplu spun un punct de vedere in legatura cu un personaj care eu il consider malefic si care nu cred ca mai trebuie sa continue sa ne conduca", a declarat Oprea joi in cadrul unei conferinte de presa.

"Daca nu s-ar intruni cvorumul, dvs va dati seama ca la mijlocul saptamanii viitoare euro o sa ajunga la 7 lei si dolarul la 5 lei, pentru ca vom avea o perioada continua si lunga de instabilitate politica, intre un presedinte care nu a spus intentia sa de a se rafui pana la capat cu Parlamentul si Guvernul, va dati seama ca nu vom mai avea liniste pana cand Basescu nu-si incheie mandatul", a mai spus acesta.

Cat despre scandalul vilei Dante, directorul de investigatii speciale al IICCMER a explicat ca "SPP-ul pazeste resedintele presedintelui" ceea ce duce la concluzia ca vila mentionata a fost amenajata pentru Traian Basescu.

"Degeaba spune presedintele Basescu ca nu are nimic cu casa Dante, dar nu exista niciun obiectiv, nicio casa a RAAPPS-ului care sa fie pazita de SPP cu exceptia celor care sunt la Administratia Prezidentiala, sunt resedinte ale presedintelui. De ce nu intrebati SPP-ul ce cauta sa pazeasca acolo, din ordinul cui? Pentru ca nu este o practica obisnuita, SPP-ul pazeste resedintele presedintelui", a mai adaugat Oprea.

De asemenea, presedintele consiliului stiintific, Dinu Zamfirescu, a subliniat ca Traian Basescu nu a respectat Constitutia ci "pentru el filele Constitutiei constituiau hartie igienica", explicand ca presedintele suspendat "a influentat in mod permanent Justitia".

"Este un presedinte care a incalcat profund Constitutia, totusi nu ma abtin sa spun ca pentru el filele Constitutiei constituiau hartie igienica pentru dl Traian Basescu, asta este, pentru ca se vorbeste acolo 'separatia puterilor in stat', el si-a asumat niste puteri care nu erau atribuite de Constitutie, el a influentat in mod permanent Justitia. Sigur ca a patronat crearea acelui DNA care a devenit o adevarata politie politica", a declarat Zamfirescu.

"Partidul Comunist Roman a disparut, Securitatea a disparut dar securistii, informatorii, membri de partid nu au disparut, din pacate ei ne conduc inca", a mai spus Marius Oprea in cadrul conferintei de presa de la sediul IICCMER.