Dezbaterea intre Traian Basescu si Alina Mungiu, suspendata

Sambata, 05 Octombrie 2013, ora 11:56 3202 citiri
Foto:octavpelin.wordpress.com

Alianta pentru o Romanie Curata, care anuntase intr-o postare pe site organizarea sambata a unei dezbateri intre presedintele Traian Basescu si presedintele SAR Alina Mungiu Pippidi, precizeaza ca evenimentul a fost suspendat, facand public si documentul Presedintiei in acest sens.

"Purtatorul de cuvant al Presedintiei a anuntat ca presedintele suspenda dezbatarea anuntata pentru maine, sambata 5 octombrie, la ora 19, deoarece d-na Alina Mungiu-Pippidi a afirmat din nou ca aceasta nu e o acceptare a ofertei de mediere prezidentiale din partea manifestantilor", se arata in postarea pe site-ul romaniacurata.ro.

De altfel, evenimentul fusese anuntat tot printr-o postare pe site-ul Aliantei pentru o Romanie Curata, nefiind confirmat de Administratia Prezidentiala, care nu a anuntat un program public al presedintelui pentru ziua de sambata.

Pe site-ul Aliantei pentru o Romanie Curata a fost publicata de asemenea "corespondenta integrala intre ARC si palatul Cotroceni".

Alianta pentru o Romanie Curata anuntase anterior pe site ca presedintele Traian Basescu ar fi urmat sa participe, sambata, la o dezbatere cu presedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, la Palatul Cotroceni, pe teme precum Rosia Montana, dezamagirea tinerilor din strada, referendumul pentru demiterea presedintelui, din vara anului trecut precum si anticoruptia.

Potrivit postarii mentionate, intalnirea rezulta in urma declaratiilor recente ale sefului statului, la ProTv, referitoare la posibilitatea ca din manifestatiile din Piata Universitatii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana sa se nasca un partid, asa cum a propus Alina Mungiu Pippidi, ca aceasta ar putea fi buna de prim-ministru.

Intrebat, duminica, la Pro TV, despre posibilitatea ca aceasta miscare de protest sa duca la aparitia unei noi forte politice, Basescu a spus ca ea ar fi "binevenita".

"Eu inteleg ca domna Mungiu Pipidi este un factor de stimulare a miscarilor. Cred ca ar fi un foarte bun ministru al Economiei sau ministru al Finantelor, sa ia decizii, sau prim-ministru. Nicidecum nu este o ironie, este o convingere, pentru ca inteleg ca dansa a facut programele de guvernare, de modernizare a statului. Eu nu am primit de la dansa un astfel de program. Poate ca stie mult mai multe decat noi. Este timpul sa se iasa din demagogie. Cei care cred ca stiu mai bine sa intre in politica, iar daca de acolo iese un partid curat, el este binevenit pe scena politica", a spus el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Sa inteleg ca intelectuala aceasta obeza reprezinta vocea strazii?