Dezastrul PDL, in Romania si in UE (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 04 Iunie 2013, ora 12:21
4137 citiri
Dezastrul PDL, in Romania si in UE (Opinii)

In PDL bate aer de inmormantare. Dar nu pentru ca vreun les i-ar traumatiza pe cei ramasi sa traga ponoasele, ci pentru ca putinii supravietuitori pedelisti simt pana in adanc mirosul urgiei ce va sa vina.

Trendul pe care il urmeaza partidul pare desprins din cartea de vizita a PNTCD, iar viitorul pare si mai sumbru decat trecutul apropiat.

Primul moment in care urmasii renegati ai lui Traian Basescu vor simti magnitudinea dezastrului vor fi alegerile europarlamentare.

Cat despre alegerile prezidentiale, PDL are mai multe sanse sa intre in cartea recordurilor pentru cea mai abrupta prabusire din varful puterii decat sa propuna cu sanse reale un nume pentru Cotroceni.

Insa pana acolo, Vasile Blaga et comp. trebuie sa plateasca un nou pret la europarlamentare. Iar aici decontul deja achitat de fostul partid prezidential la locale si parlamentare nu are nicio valoare. Ceea ce va urma sa se intample in vara anului viitor va avea legatura directa cu politica de mistificare pe care au dus-o cateva personaje principale ale PDL la Bruxelles.

Printre acestia, Monica Macovei s-a detasat de departe ca fiind cel mai nociv informator al UE. Ea a dat nastere mitului celor 3 milioane de voturi furate la referendumul de demitere din 2012, dintre care nu au fost confirmate nici macar 3%, in ciuda metodelor neortodoxe de ancheta ale procurorilor convinsi dinainte de cercetare de fapta suspectului.

Tot gratie propagandei europarlamentarilor PDL, in vara trecuta, liderii europeni erau ingroziti cu fel si fel de povesti despre lovitura de stat din Romania.

Printre raspandacii de panica si teroare prin capitalele europene s-a mai numarat si europarlamentarul pedelist Cristian Preda, care astazi nu intelege ce i se intampla si isi jura sa nu taca nici suspendat fiind.

Nu e deloc o intamplare ca tocmai clubul reformistilor - C. Preda, M. Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi sau Paleologu (ca sa nu o adaugam si pe Elena Basescu, europarlamentar si ea) - este astazi prigonit de noua conducere. Fanatismul, vehementa si zelul lor mistificator din vara trecuta au provocat lehamitea alegatorilor, iar acum ura se intoarce impotriva lor.

Decontul final al regimului pedelist va fi platit la alegerile europarlamentare, cand popularii europeni vor pierde, cel mai probabil, un numar important de membri, iar PDL se va obisnui sa plateasca, in numele tatalui, inca o data erorile trecutului.

In aceasta atmosfera s-au gasit "intelectualii" sa se dea din nou in spectacol, neintelegand ca un partid muribund nu mai are nevoie de mostre de aroganta si nici de galagie, ci de forta si unitate pentru reconstructie.

Iar acum, dupa ce au criticat partidul zi si noapte, din orice pozitie; dupa ce au dat o mana la slabirea lui, inventand realitati paralele ca sa salveze pielea idolului lor, se mira si sunt socati ca nu li se mai permite sa isi continue poezia invatata pe de rost in timpul referendumului de demitere din 2012.

Drept la replica

Domnule Iulian Leca,

In urma publicarii pe site-ul "Ziare.com" a articolului de opinie intitulat "Dezastrul PDL, in Romania si in UE", va solicit sa publicati integral urmatorul "Drept la replica", in conformitate cu prevederile legale:

In articolul de opinie pe care il semnati, dincolo de acuzatiile ofensatoare si neadevarate pe care mi le aduceti, lansati informatii false in legatura cu declaratii pe care le-as fi facut privind referendumul din 2012.

Despre suspiciunile de frauda la referendum, am vorbit in plenul Parlamentului European la dezbaterea din 12 septembrie 2012 despre situatia politica din Romania, cand m-am referit la informatiile publice aparute in Romania, si anume ca ar fi vorba de 1,5 milioane de voturi furate la referendum, si la declaratiile procurorului-sef DNA, Daniel Morar. Interventia mea a fost imediat transcrisa si transmisa presei, deci este publica. Detalii aici.

In interventia mea am spus: "In acest moment, procurorii si judecatorii cerceteaza fraude aduse referendumului, in urma unor sesizari; sunt peste 500 de dosare. Vreau sa va dau doar cateva cifre: intr-unul din dosare este vorba de alegatii de 1, 5 milioane de voturi furate la referendum, iar acum cateva zile procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a afirmat ca in sectiile verificate s-au gasit indicii si probe de frauda intre 5-10-15%."

Sunt convinsa ca sunteti un jurnalist informat si ca stiti ca dupa referendum au aparut in presa informatii privind suspiciuni de frauda de 1,5 milioane de voturi. De pilda, un articol pe aceasta tema a fost publicat in Evenimentul Zilei, din data de 8 septembrie 2012, in care apare informatia privind fraudarea a 1,5 milioane de voturi. Este cifra pe care si eu am amintit-o, patru zile mai tarziu, pe baza informatiilor aparute in presa, ceea ce am si precizat in interventiile mele din cadrul dezbaterii despre situatia din Romania.

Nu aveam asadar cum sa dau "nastere mitului celor 3 milioane de voturi furate", cat timp nu am spus acest lucru.

Recent premierul Victor Ponta mintea pe aceeasi tema, sustinad ca as fi zis "in Parlamentul European ca 2,5 milioane de voturi au fost fraudate". Constat ca dvs plusati acum si vorbiti de 3 milioane de voturi.

Nu mai comentez celelalte informatii eronate si jignitoare din articolul pe care l-ati scris. Cred ca este suficient sa demonstrez doar o acuzatie mincinoasa pe care o folositi la adresa mea.

Este dreptul dvs la opinie. Va amintesc insa ca principiul unei prese libere si sanatoase este: faptele sunt adevarate, iar opiniile sunt libere. Dumneavostra l-ati incalcat, din pacate, publicand informatii neadevarate.

Monica Macovei,

Deputat in Parlamentul European

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#PDL alegeri parlamentare, #PDL suspendat Preda, #PDL reformisti scandal , #PDL