Desi am votat, eu n-am fost anchetat (Opinii)

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 11:15
2876 citiri
Desi am votat, eu n-am fost anchetat (Opinii)
Foto: epochtimes-romania.com

Nu contenesc sa ma mir de modul in care premierul interpreteaza in stil liber-creativ demersul procurorilor DNA de a ancheta pe numarul al doilea din PSD, Liviu Dragnea, pentru tentativa de fraudare a ultimului referendum de demitere al lui Traian Basescu. Ceea ce Victor Ponta comite si cuvanta desfide orice norme elementare de logica si rigoare juridica.

Cica procurorii "basisti", care instrumenteaza la ordin dosare politice dupa vrerea actualului locatar al Cotrocenilor, au urmarit, urgisit, prigonit pe electori pentru vina de a fi iesit la referendum sa voteze demiterea celui de mai sus.

Si printre victimele nevinovate s-a nimerit in chip aleatoriu si cea mai suava si inocenta personalitate a partidului conducator, Liviu Dragnea, care, nu-i asa, nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase decat a apa de trandafiri de la vecinii de la sudul judetului din care s-a lansat pe orbita publica.

Adicatelea, Traian Basescu, un presedinte la apusul carierei sale politice, ar avea niste resurse mirabile de a da ordine, de a influenta Coana Justitie astfel incat aceasta sa-i execute fara cracnire adversarii politici de ieri si de azi.

Drept pentru care, acestora, desi se afla in plina glorie a celor 70% reprezentare parlamentara, plus guvern, plus puterea locala, nu le mai ramane decat sa-si deplanga soarta nefericita si sa incerce sa-si exerseze simtul solidaritatii politice in fata amenintarilor.

Se omite cu buna stiinta ca acuzatiile la adresa celor cercetati si inculpati in dosarul referendumului nu sunt nicidecum pentru ca respectivii au iesit la vot, ca nu sunt anchetati 7,5 milioane de indivizi, asa cum afirma cu falsa candoare stegarii mistificarii, ci doar cateva zeci.

Altminteri, in chip firesc ar trebui sa fi fost anchetat si subsemnatul, care am participat si eu la votul cu pricina. Si familia, si prietenii. Dintre care au votat unii pentru, altii contra, dupa pofta inimii.

Au constituit obiectul cercetarii penale doar cei care au incalcat legea, adica au votat multiplu, au pus sa voteze mortii si expatii, au promis sau acordat foloase necuvenite pentru un anumit mod de a vota. Si mai ales cei care au "organizat" frauda prin punerea la cale a unui adevarat sistem de a aduce oamenii la vot, de a-i plimba prin mai multe centre de votare, cei care au folosit infrastructura si mijloacele de comunicare ale statului pentru a augmenta artificial procentele in sensul dorit de initiatorii consultarii populare. O organizare care, se pare, l-a avut in frunte pe L.D.

Spre scuza lor, vom spune ca nu ei sunt inventatorii sistemului. Din '89 incoace, ca inainte nu se pune, mai toti cei de la putere au adoptat asemenea tactici menite sa le maximizeze rezultatele. Liderii centrali si locali, primarii, presedintii de toate felurile aveau, in genere "norme" concretizate in procente favorabile partidelor reprezentate. Adesea supravietuirea lor politica era in functie de realizarea acestor sarcini de partid.

Unele partide, precum PSD, au excelat pentru ca erau mai mari si mai puternice si aveau structuri bine puse la punct, la centru si in teritoriu. Altele s-au straduit sa-i calce pe urme.

Ghinionul ultimilor a fost ca justitia s-a hotarat sau a fost lasata sa-si intre in exercitiu. Era parca si timpul ca asemenea practici sa fie macar ingradite. Era vremea ca victoriile sau insuccesele electorale sa nu mai fie determinate prin tactici de manipulare si frauda, ci sa oglindeasca cat mai fidel vrerea electorilor.

Liviu Dragnea nu este vreo intruchipare a raului. El pare, dimpotriva, un om mult mai serios si mai competent in problematica pe care o are in vizor, decat multi altii. Nu este diletant sau ridicol. S-ar putea spune ca este un fel de victima a sistemului.

Cum va iesi din clenciul cu justitia ramane de vazut. Oricum patania sa ar trebui sa fie invatatura de minte pentru cei care nu reusesc sa se dezbare de proastele obiceiuri care ne mentin pe undeva pe la periferia lumii civilizate din care ne place sa credem ca facem parte.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#referendum demitere Traian Basescu, #Dragnea frauda referendum , #referendum demitere