De la cititori: Cantecul de lebada al lui Traian Basescu

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 11:42
1872 citiri
De la cititori: Cantecul de lebada al lui Traian Basescu
Foto: Arhiva

Traian Basescu merita si trebuie sa fie ignorat. In primul rand, pentru ca este un om duplicitar. Duplicitatea este atributul oamenilor slabi care isi fac loc in societate doar prin manipularea maselor. Mase care au ajuns in pragul dezbinarii intrasociale, la limita suportabilitatii logice a intelectului.

Nu l-am ales pe Traian Basescu in calitate de orator. L-am ales pe domnul Basescu in 2004 pe baza unui program pe care l-a propus societatii impreuna cu a sa Alianta DA. Vroia Traian Basescu, pe atunci, un stat flexibil, lipsit de rigiditate, un spatiu care sa apartina cetatenilor.

Ce a facut Traian Basescu? S-a prezentat in fata tarii ca un moderator tv, defiland pe platoul de filmare. A devenit favoritul televiziunilor, fiecare iesire a sa la hypermarket fiind aclamata indelung de camerele tv. Defiland prin fata cetatenilor le strangea mainile, dar uita sa se uite si in spatele lor, sa vada ce se ascunde in culisele acestei exaltari generale.

Nu se vedea pe fata nimanui statutul de asistat, pensionar sau bugetar "canceros". Toti erau alegatorii admiratori ai eroului natiunii. Fanii comisarului dreptatii, cel care avea sa puna capat scurgerilor de bani catre clientela de partid si avea sa stopeze coruptia din tara.

S-au uitat repede toate promisiunile din campanie. Traian Basescu a ramas acelasi abil manipulator, care s-a folosit de sentimentele oamenilor in continuare. I-a implorat pe acestia sa-i dea o sansa si un Parlament in 2007 pentru a reforma tara.

Romanii sunt oameni rabdatori si rationali, asa ca i-au mai dat inca o jumatate de mandat. Credeti ca l-a interesat pe domnul Basescu vreun pic de reformele populiste ale lui Tariceanu, facute in complicitate cu PSD? Se scotea repede presedintele, pretinzand ca nu intra in atributia lui prezidentiala sa se bage in treburile Executivului.

Traian Basescu s-a dovedit un pic fricos si in 2009. Nu a avut curajul sa apara in fata electoratului asa cum este el. Cu statul si cu tara create de el si partidul sau. Cu institutii nereformate, cu milioanele de asistati, cu bugetarii duhnind a nesimtire din cauza salariilor barosane si a functiilor nesimtite. A venit in fata natiunii cu celebrul slogan "Rusine, Dinu Patriciu!" si cu lacrimi amare. A vandut brasoave despre Iliescu si Vanghelie pana s-au saturat si cei mai inflacarati sustinatori ai sai. Ce sa ne mai vanda acum?

Acum ne vinde iluzia ca prin suferinta ne-am mantuit. Ca ne-am salvat tara de la faliment prin sacrificiul colectiv. Ca asta-i cea mai buna conducere pe care tara o are de 20 de ani, desi opinia publica e de alta parere. Este deplasata invocarea obsesiva a celor 20 de ani, pentru a se pierde urma actualei guvernari dezastruoase si pentru a fi convinsi ca noi, cei multi, suntem rezultatul a doua decenii de greseli majore. Politicianul a devenit o masa anonima care se identifica nu cu prezentul, ci cu 20 de ani de fatalitate.

Suntem in prag de sarbatori, dar eu, personal, nu-l iert pe Traian Basescu. Si se pare ca nici romanii, atat de des invocati in campanie nu mai cred in rasul sau fortat. "Romanii" nu mai e cuvantul preferat al lui Traian Basescu & Co. Acum tara are prioritate. Doar putin peste 9 la suta mai au incredere in acest presedinte. Nu sunt dispus sa-l iert, pentru ca ne-a amagit de prea multe ori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu cantec lebada, #legi Basescu , #presedinte