De ce trebuie Romania sa conduca Europa (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 12:04
6091 citiri
De ce trebuie Romania sa conduca Europa (Opinii)
Foto: arhiva

Primo - pentru ca aici lucreaza cel mai bun ministru de Finante al Europei. Secondo - pentru ca, desi nici presedintele, nici Guvernul si nici BNR nu si-au propus sa scoata tara din criza, Romania este astazi mandria Europei.

Cel putin a celor care nu stiu cum sa invinga criza altfel decat prin taieri, concedieri, reduceri de salarii si cresteri de taxe si impozite.

Terzo - presedintele i-ar putea invata si pe magistratii europeni sa judece dupa buget, iar pe procurori sa nu se atinga de dosare decat atunci cand sunt siguri ca povestea se va incheia cu o condamnare.

Oh, dar nici macar nu ne-am opri aici. Cate altele nu am mai avea sa-i invatam pe intarziatii aia din vest. Emil Boc, premierul care nu a participat niciodata la vreo intalnire cu omologii sai europeni, ar putea sa predea lectia despre austeritate ca unica solutie la orice fel de criza.

Presedintele ar preda cursul despre tehnica si practica "reevaluarii" a orice e nevoie, ministrul Educatiei i-ar invata gramatica indo-europeana, iar Elena Udrea cum sa cheltuiasca inteligent miliarde pe investitii tot mai "trasnite", cum a recunoscut ca sunt cele promovate de chiar ministerul doamnei Cocos.

Seful de lucrari nu ar avea cum sa fie insa alticineva decat Ialomitianu, proaspat premiat de un grup de analisti indragostiti de taierile bugetare otova de pe la noi. Dorind probabil sa impuna austeritatea extrema ca model si in alte tari europene, probabil ca in curand ar trebui sa ne asteptam ca Guvernul Boc sa primeasca si premiul Oscar pentru prestatia tragi-comica interpretata fata de popor.

Circul ar fi inchis printr-o sesiune de "branconaj" - ministrul care i-ar educa pe francezi "sa nu mai face ei ceva" pe MCV-ul nostru.

Pe langa aceste mici "trucuri", i-am mai putea invata pe europeni ce este democratia intr-un singur act - cu toate alegerile comasate o singura data. O data si bine. La inceput din patru in patru ani. Apoi, pentru a invinge deficitele, o singura data la iesire din criza.

Deloc mai putin important, ba chiar un curs de baza al initierii va fi lectia despre efectul flacarii albastre si cravatei mov - un curs care va fi predat rand pe rand de vrajitorul Traian Basescu, magicianul Boc si asistentul preparator Aliodor Manolea. Toti oameni dedicati vrajitoriei si practicilor evului mediu timpuriu.

Intre o alba-neagra cu cresterea si descresterea taxelor si impozitelor, care ieri erau promise a nu se schimba, astazi se anunta ca vor creste, pentru ca maine sa nu se mai majoreze decat o parte, Guvernul pan-european condus de presedintele jucator va instaura in sfarsit si Statele Unite ale Europei, cel mai vechi vis al nostru.

Pana atunci ii vom invata pe germani cum sa scoata un profit si mai mare de pe urma industriei auto, instaurand taxa de poluare care sa coste de cinci ori mai mult decat valoarea masinii.

Cand criza economica va fi intr-un final infranta, atunci Ialomitianu va putea sa predice blazatilor de europeni modul de viata spartan al romanilor. Printr-un discurs limpede si o sublima frumusete stilistica si rigurozitate logica, ministrul mileniului va putea sa-i aduca si pe europeni in situatia romanilor - care sunt dispusi sa plateasca impozite si taxe si mai mari, ba chiar fac si cereri anume in acest sens catre autoritatile locale.

Noroc tot cu finantistul Europei, domnul Ialomitianu, care nu a fost de acord sa primeasca mai multi bani de la popor, chiar daca i s-ar fi pus si in genunchi pentru asta.

Ce mai conteaza ca avem viloante pentru care imbogatitii de tinichea din contractele cu statul, din spaga si coruptie nu platesc mai mult de un bacsis modest? Cand vom conduce Europa, vom lua si mai multe mii de euro impozit pentru o casa, de la cei care au si stiu ca trebuie sa plateasca, si vom da tot la cei care au (o casa la fel de mare), dar nu mai au bani nici macar sa o incalzeasca.

Pe fondul ultimelor vesti de pe frontul sondajelor de opinie, recunosc: nimic nu m-ar face mai fericit decat faptul ca la comasatele alegeri PDL sa castige de unul singur atat localele, cat si parlamentarele. Abia de atunci va incepe vindecarea Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Gheorghe Ialomitianu ministrul Finantelor, #Guvernul Emil Boc, #masuri austeritate, #taxe si impozite, #codul fiscal , #Emil Boc