De ce a fost redeschis "dosarul Mihaileanu", in care e implicat Traian Basescu

Vineri, 22 Mai 2015, ora 14:50
4849 citiri
De ce a fost redeschis "dosarul Mihaileanu", in care e implicat Traian Basescu

Ancheta in dosarul "Casa din Mihaileanu" a fost suspendata pentru ca Traian Basescu a beneficiat de imunitate. Faptele nu s-au prescris, iar dosarul a fost redeschis pentru ca "a disparut cauza care a impiedicat desfasurarea urmaririi penale", se arata in motivarea magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1.

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au confirmat decizia procurorilor de la Parchetul General de redeschidere a urmaririi penale in dosarul "Casa din Mihaileanu", in care este implicat fostul presedinte Traian Basescu.

In motivarea deciziei Judecatoriei Sectorului 1 de a redeschide acest dosar se arata ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Traian Basescu avand in vedere calitatea acestuia de presedinte al Romaniei, functie pe care a ocupat-o in perioada decembrie 2004 - decembrie 2014, timp in care acesta a beneficiat de imunitate, scrie Mediafax.

Traian Basescu, inca o urmarire penala: Judecatorii confirma redeschiderea dosarului "Casa din Mihaileanu"

Magistratii arata ca, dupa ce Traian Basescu si-a incheiat mandatul de la Cotroceni, "a disparut cauza care a impiedicat desfasurarea urmaririi penale".

"In conformitate cu art. 128 C.pen. din 1968, precum si cu art. 156 C.pen. din 2009 termenul de prescriptie al raspunderii penale se suspenda pe timpul cat o dispozitie legala sau o imprejurare de neprevazut ori de neinlaturat impiedica punerea in miscare a actiunii penale sau continuarea procesului penal. Judecatorul de camera preliminara constata ca o astfel de cauza a fost aplicabila in prezenta cauza in perioada 2004-2014, timp in care numitul Traian Basescu a beneficiat de imunitate prezidentiala", se arata in motivare.

Traian Basescu, un simplu cetatean, fara imunitate. Ce dosare il pandesc

Potrivit documentului, in ceea ce priveste aplicabilitatea prescriptiei raspunderii penale, perioada in care a Traian Basescu a beneficiat de imunitate nu intra in calculul termenului de prescriptie a raspunderii penale, "intrucat aceasta sanctioneaza intr-o masura si inactivitatea imputabila organelor de urmarire penala".

In anul 2002, pe vremea cand era primar general al Capitalei, Traian Basescu a primit dreptul de a sta cu chirie intr-o vila de pe strada Stefan Mihaileanu, dupa care, in 2003, el a depus o cerere pentru a cumpara un intreg etaj al imobilului, pentru suma de 19.000 de dolari, cerere aprobata de Primaria Capitalei.

Traian Basescu a fost acuzat atunci ca nu avea dreptul sa cumpere o locuinta de la stat, pentru ca el avusese in proprietate o casa achizitionata in Bucuresti in 2002, pe care o donase fiicei sale.

In anul 2005, Parchetul General a dispus neinceperea urmaririi penale pe numele lui Traian Basescu, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Traian Basescu dosar Mihaileanu, #motivare redeschidere dosar Mihaileanu , #justitie